Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 25, 2006

Υπερένταση




Γενικά σαν άνθρωπος μπορώ να κολλήσω με την παραμικρή μαλακία. Είτε αυτό είναι ένα μικρό χαζό αντικείμενο, είτε ένα μουσικό κομμάτι, είτε μια ταινία. Τον τελευταίο καιρό ακούω αποκλειστικά Τodos Muertos, Amparanoia και Ojos de Brujo, οτιδήποτε άλλο το βαριέμαι στο πεντάλεπτο, χωρίς να είναι απαραίτητα κακό. Για μια περιοδο κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ έβλεπα το «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» μόνο και μόνο για τις cult ατάκες του Γ. Αγγέλακα. Οπότε πιστεύω ότι μπορώ να καταλάβω κάποιον που τρώει κόλλημα με μια βλακεία, μετά παροτρύνει τους φίλους του να ακολουθήσουν τα βήματα του και να βουλιάξουν στον ίδιο βούρκο με αυτόν.

Το κακό βέβαια δεν είναι μόνο ότι μπορώ να το καταλάβω, το κακό είναι ότι πέρα από την πρώτη αντίδραση που συνήθως είναι η φράση «τι λες ρε παιδί μου» ακολουθούμενη από μια έκφραση στο πρόσωπο του style έφαγα φασόλια και με πείραξαν, 9/10 φορές θα ακολουθήσω την παρότρυνση του εκάστοτε φίλου και θα την δω/ ακούσω / γευτώ την πατάτα.

Όλα τα παραπάνω τα σκεφτόμουν καθώς έβλεπα τη «ταινία» με τίτλο Υπερένταση που μου πρότεινε ο φίλος Χ.

Πέμπτη μεσημέρι αφού καταβρόχθισα κάτι σουβλάκια σαν σωστός αργόσχολος λέω ας δω την ταινία. Βάζω το DVD βρίσκω μια βολική θέση στον καναπέ. Πατάω το Play…
Η ταινία ξεκίνησε ευχάριστα δυο ωραίες φίλες προχωράνε σε έναν επαρχιακό δρόμο της Γαλλίας και πηγαίνουν στο σπίτι της μιας από της δυο. Στην επόμενη σκηνή μας δείχνει ένα φορτηγάκι όπου κάτι συμβαίνει τέλος πάντων μην χαλάσω τη έκπληξη σε όσους θέλουν να το δουν.
Που το κακό θα μου πείτε?? Το κακό βρίσκετε στο ότι το όλο σκηνικό θύμιζε ελεεινά το Jeepers Creepers για αρχή, στη συνέχεια περάσαμε στον μανιακό δολοφόνο με το πριόνι (το οποίο πριόνι βγήκε από το φορτηγάκι που δεν υπήρχε) και όλη αυτή η πανδαισία ολοκληρώθηκε με μια δόση Hulk. Βάλτε και κάτι κενά στο σενάριο.
Και έχετε πραγματικά ένα θεατή σε υπερένταση.

Τελειώνοντας, έχοντας να διαλέξω ανάμεσα σε:
1. Παρακολουθήσει Μπογιάς που στεγνώνει.
2. Παρακολουθήσει Μαραθώνιου σαλιγκαριών
3. Παρακολουθήσει της ταινίας υπερέντασης

Αφήστε με να κοιτάω τον φρεσκοβαμμένο τοίχο μέχρι να τελειώσουν τα σαλιγκάρια την προετοιμασία για τη κούρσα.

P.S.
Αφού βγάλαμε παχουλές την Beyonce και την JLo συνεχίζουμε ακάθεκτη και βγάζουμε την Μπάστα καλύτερη από την Jessica Alba!!!.
Απλά Μπράβο μας!!!!

P.S.
Μακριά από εμάς οι αχάριστοι, οι υποκριτές, οι ρουφιάνοι και οι υπάλληλοι. Ούστ...

P.S
Διαρκείας στο Μπάσκετ πήραμε???

P.S.
Gwyneth Paltrow xoris Logia!!

P.S.
O Xristos pethane.
O Marx pethane
O Mwameth paei ki aytos
Ton Fintel sthrizoyme akoma!

11 σχόλια:

Filippaul είπε...

Ta simplegmata kai ta complex pou se diatrexoun, erxetai na ta simplirwsoun kai i apisteyti kakogoustia sou! Sigxaritiria kirie Coach...

P.S.
Gia tin Yperedasi den mporw na ekferw gnwmi afou den tin exw dei, alla epeidi einai galiki den nomizw na exei kai adiko...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι κάποιοι προσπαθούν χωρίς νόημα να υπεραναλύσουν μια ταινία ψυχολογικού περιεχομένου (lol). Το φορτηγάκι υπήρχε, το άλλο μεταφορικό μέσο ήταν ανύπαρκτο. =P

P.S. Πιστεύω ότι είσουν κακοδιάθετος όταν σχολίαζες την ταινία λόγω των πολλαπλών "goal" που δέχεσαι ασταμάτητα τις τελευταίες μέρες.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω και κατανοώ το προβλημά σου αγαπητέ Coach, είναι κάτι κοινό που το παθαίνει όλος ο κόσμος. Για μια περίοδο άκουγα ασταμάτητα μια από τις, ομολογουμένος, σπουδαιότερες γυναικείες φωνές της Jazz, την αξέχαστη Carmen McRae, ειδικά η ερμηνεία της σε τραγούδια όπως τα Summertime, Take 5,New York state of mind και άλλα πολλά, ήταν ικανά να με κάνουν να μη θέλω να κλείσω το CD-Player. ΤΟ γεγονώς ότι ο μπαμπάς δουλεύει στη ΔΕΗ βοη8άει βέβαια :P Το ίδιο συνέβει και με κατι τραγούδια του Charles Mingus και μετά κάτι reefακια των τραγουδιών του κ.τ.λ.
Δεν είναι απλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένας ήχος που σου κολάει στη μνήμη το πρωί που ξυπνάς και το ακούς τυχαία στο ραδιόφωνο ή από το σπίτι του γείτονα. Είναι κάτι το οποίο μιλάει στην ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου, η λεγόμενη τρέλα που κουβαλάει μέσα του ο καθένας μας, χωρίς να είναι βέβαια κάτι κακό αυτό. Προσωπικά έχω περάσει από πολλά στάδια για να κατασταλλάξω σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής ή ταινιών που προτιμάω, πολύς κόσμος με έχει βαρεθεί για τη λατρεία μου, κατά πολλούς παράλογη, στην εξαλογία του πολέμου των άστρων. Ίσως αυτός το πρόβλημα να είναι πιο κοινό απ'ότι νομίζεις.
Για τις προτιμήσεις σου δε θα μιλήσω, απλά θα πω ότι όταν έμαθα οτι ο Γιαννούλης ακούει Dream Theater και Slipknot αποφάσισα ότι ποτέ μα ποτέ δε θα άκουγε Lionnel Hampton ή Duke Elington, για να βρω και εγώ την-ψυχική-υγεία μου.

Filippaul είπε...

Aytes tis diskoles wres(perasmenes 2:30 ta ksimerwmata)einai fysiko na sinanta kaneis perierga sxolia! Sir petrakus the great, aporw pou tin vrikes tin orexi na grapseis ayto to katevato se mia sxetika omolougoumenos proxorimeni wra, se ena mallon vareto kai adiaforo arthro :)
Kati akouw...o Morfeas?

Ανώνυμος είπε...

Whatever gets me through the night, my dear Filipaul. By the way,που λέει και ο Κίμονας-ο Κουλούρης, οχι ο Κίμωνας και η παρέα του- Coach, ξέχασα την ομπρέλα μου στο σπίτι σου το Σάββατο, ποτε να έρθω να την πάρω;

Coach Alzheimer είπε...

H Obrela sou einai sto spiti tou paidiou pou kathe tou arthro einai mia peripeteia, ena taksidi sto agnosto, mia bomba sta themelia tis sigxronis koinonias!!
An den katalabes tin obrela sou tin exei omiro o Filipaulakas h filippaulis:P

Ανώνυμος είπε...

Hahaha na pou ekane emfanish kai o giannoulhs sto fovero ayto blog! Kai mpravo mouli, h gwyneth paltrow einai ontws foverh, kai ase kati glouglou na lene, kai kalo taksidi, kai aytaaaa.

Filippaul είπε...

Pou&pote apektises tosa complex& simplegmata telika? Mipws einai emfita? Pote tha parei to aekaki prwtathlima? Mipws tin 1i sas niki sto Champions league tha tin panigirisete san na pirate to prwtathlima?

P.S.
H ombrela katasxetai! Kanw silogi apo daytes...

P.s
Nel fondo, la vita e l'arte di vedere dopo i fenomeni!!!

Ανώνυμος είπε...

Sthn epomenh omprela, zhta lytra toylaxiston

Coach Alzheimer είπε...

Filippauli h AEK pou kolaei??
Efialtes blepeis? Oute o Demis den asxoleite me tin AEK oso h eseis h Gauroi!!

Filippaul είπε...

Egw ethesa kapoia erwtimata, afou san atomo pou trefei aisthimata gia ayto to filanthrwpiko idrima (pou eprepe na einai stin D katigoria) eisai kai katalilos na apantisei! Ti sxesi exei o kolotoubas twra?