Κυριακή, Ιουλίου 23, 2006

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το Χταπόδι μου!!

Μμμμ... μυρίζει ωραία

Τον Αύγουστο οι περισσότεροι από εμάς αναζητούν κάτι καλοκαιρινό στο τραπέζι τους χωρίς όμως να χάσουν και το μπάνιο τους. Τι θα λέγατε για μακαρονάκι κοφτό με κομμάτια από Οχτάπους έτοιμο για σερβίρισμα μόνο σε 15 λεπτά χωρίς πολλά πολλά ;;;; Το σίγουρο είναι ότι το amore σας θα εντυπωσιαστεί από την μαγειρική σας δεξιοτεχνία ( κυρίως αν είναι καλοφαγάς και του αρέσουν τα θαλασσινά ). Αν τώρα το amore σας τελείωσε ή δεν είναι λάτρης των frutti di mare, τότε απολαύστε το μονάχοι σας ή με παρέα που θα το εκτιμήσει.

Υλικά:

Μια σακουλίτσα κατεψυγμένα θαλασσινά Καλιμάνης χταπόδι-μακαρόνι από το Super της γειτονιάς.

300γρ. αποφλοιωμένη ντομάτα (1μιση φλιτζάνι)

150γρ λάδι (1/2 φλιτζάνι)

ένα ποτηράκι κρασί λευκό

αλατοπίπερο

Οδηγίες:

Βάζουμε την ντομάτα και το λάδι στη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσέχουμε μην μας καούν αφού η βράση θα επέλθει πολύ γρήγορα. Στην συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο της σακούλας του κ. Καλιμάνη στην Κατσαρόλα μαζί με αλατοπίπερο και μία κούπα νερό. Ανακατεύουμε για 10-12 λεπτά προσέχοντας μην μας κολλήσει και στην συνέχεια ρίχνουμε και το κρασί μας. Ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, σερβίρουμε και buona petito. Όσοι θέλουν μπορούν να τρίψουν και λίγο τυρί. H σακούλα αρκεί για 3 άτομα. Αν πάλι είστε της ποσότητας, υπολογίστε 2.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως fillipaul έχω δοκιμάσει το μακαρονο-χταποδάκι από τα χεράκια σου!
Απόλυτη επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Exoume gemisei erasitexnes mageires! kai epagelmaties dilitiriastes!!:-)
Geia sou Paulaka me tis sintages sou!!