Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2008

Ρε Λορένσο, τι λες τώρα...



Στα τελευταία έξι επίσημα ματς η ΑΕΚ μετρά πλέον τέσσερις ήττες. Ηττες από Ολυμπιακό, Βιγιαρεάλ, Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη. Αυτό σίγουρα κάτι σημαίνει. Διότι μπορεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» να έφταιγαν οι... χεσμένοι διαιτητές, στο ματς με τη Βιγιαρεάλ για το ΟΥΕΦΑ το γεγονός ότι δεν ήταν καθοριστικής σημασίας και ότι η ΑΕΚ δεν «καίγεται» για το ΟΥΕΦΑ, στην Τρίπολη οι... καλικάτζαροι, αλλά χθες στην Ξάνθη τέλειωσαν και οι δικαιολογίες. Τι να φταίει, δηλαδή, εκτός από το γεγονός ότι οι παίκτες της ΑΕΚ εδώ και ένα μήνα δεν παίζουν καλά. Και φυσικά δεν παίζουν καλά και με ευθύνη του Φερέρ.

Πολύ θα ήθελα να μας πει ο Φερέρ, όπως μας είπε μετά το ματς με τη Σεβίλλη «Τι να κάνω που παίζω με στόπερ 200.000 ευρώ;» τι έφταιξε και χθες αποκλείστηκε από τον φορ των 50.000 ευρώ Λαμπριάκο και το εξτρέμ των 70.000 ευρώ Κιντάνα. Στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια χάθηκαν δυο-τρεις τίτλοι ακριβώς λόγω της εύκολης δικαιολογίας. Σπάνια στην ΑΕΚ φταίνε οι παίκτες, φταίει ο προπονητής, φταίνε τέλος πάντων οι ίδιοι. Συνήθως φταίνε τρίτοι. Και αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές έφταιγαν οι τρίτοι, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δεις και την... καμπούρα σου. Κι επειδή ο Φερέρ στην καριέρα του, όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά και στην Ισπανία, δεν ήταν της λογικής «φταίω εγώ», αλλά πάντα έφταιγαν ο πρόεδρος, το μπάτζετ, η κακή στιγμή, κάποιος πρέπει κάποια στιγμή να βάλει την ομάδα σε διαφορετική λογική. Η βελτίωση έρχεται όταν βρίσκεις τι δεν κάνεις καλά.

Αν η ΑΕΚ είχε βρει τι δεν έκανε καλά στο Καραϊσκάκη, τι δεν έκανε καλά στο ΟΑΚΑ με τη Βιγιαρεάλ, τι δεν έκανε καλά στην Τρίπολη με τον Αστέρα, ίσως χθες να μην είχε αποκλειστεί. Αν η λογική είναι ότι όταν χάνουμε, πάντα κάποιος άλλος θα φταίει, τότε προφανώς και για χθες μπορεί να βρεθεί μία δικαιολογία. Θέλετε να σας πω μία εύκολη; «Εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα, εμείς για το πρωτάθλημα πάμε φέτος».

Η διαφορά είναι ότι την ακούσαμε και πέρυσι, όταν αποκλείστηκε από το Χαϊδάρι. Κι αν την ακούσουμε και φέτος, τότε θα ξέρουμε τι θα φταίει και του χρόνου, αν τυχόν επαναληφθεί ανάλογος αποκλεισμός. Ομάδα μεγάλη χωρίς πίεση δεν φτιάχτηκε ποτέ. Και η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα για να χάνει Κυριακή-Τετάρτη και να μην τρέχει απολύτως τίποτα. Καλόμαθαν στις ήττες οι παίκτες και ο προπονητής της ΑΕΚ και ο Νικολαΐδης ίσως να πρέπει να τους εξηγήσει πού παίζουν.

Τσόχος Μιχάλης

2 σχόλια:

Coach Alzheimer είπε...

Sinexeia apo prohgoumeno:
kai na kolisete kai anemoblogia!

Don Lorenzo diksou pios ise!
Demare 2 paixtes kai tous teleiosame

Ante apogonoi tou stolou!

AEK AEK gamise tous AEK

Unknown είπε...

Hallo pedia !
ti kanete ?
eiste etoimoi gia thn epistrofh mou?
kala, vlepw exete metatrepsei to opos nanai se a8lhtikografiko blog me merika dialeimmata gia gomenes kai bob marley e?

etoimasteite, xexe