Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2007

Ρε συ κάτι μυρίζει, αλλά δεν καταλαβαίνω τι είναι.


Δεν είχε αναρωτηθεί ποτέ μέχρι τότε τι χρώμα έχει ο αέρας. Όπως και δεν είχε αναρωτηθεί τι χρώμα έχει η αγάπη. Μπροστά του ένας μεγάλος ασημένιος δίσκος. Πολύ μεγάλος. Τόσος που θα μπορούσε να ξαπλώσει πάνω του. Και είδε και κάτι άλλο. Ήταν στρωμένος με μεγάλα άσπρα τριαντάφυλλα και στην περιφέρειά του από γαρδένιες. Όλα αφημένα από ένα απαλό άσπρο γυναικείο χέρι με τόση αθωότητα που τα έκανε πιο δροσερά και ανθισμένα. Ο ασημένιος δίσκος έλαμπε και τα λουλούδια του ήταν φωτεινά.
Ένα ταξιδιάρικο αεράκι φυσούσε πάνω από τον δίσκο. Έμπαινε ανάμεσα από κάθε ένα τριαντάφυλλο και γαρδένια και έπαιζε κρυφτό. Τριγυρνούσε υπομονετικά ανάμεσα στα πέταλα και έψαχνε το άρωμα που είχαν καλά φυλαγμένο για την αγκαλιά μιας κοπέλας. Γιατί η μεγαλύτερη τιμή για ένα άνθος όπως το τριαντάφυλλο είναι να θυσιαστεί στην αγκαλιά μιας ερωτευμένης κοπέλας. Το αεράκι λοιπόν έκλεβε αυτό το άρωμα από κάθε πέταλο και ταξίδευε πάνω στον δίσκο, ώσπου έφτασε στην άκρη του και συνέχισε την ανεπηρέαστη από τη βαρύτητα πορεία του.
Έκλεισε τα μάτια και το περίμενε. Ένιωθε αγωνία, σαν τον μικρό ιπποκόμο που στην μεγαλύτερη σκανδαλιά της ζωής του ξεγλυστρά μέσα στην αίθουσα του θρόνου και φορά το στέμμα του βασιλιά. Ήξερε ότι αυτό το αεράκι που κουβαλούσε την ψυχή των λουλουδιών δεν ήταν προορισμένο γι' αυτόν αλλά για την αγκαλιά της ερωτευμένης κοπέλας. Γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις μια γυναίκα παρά μόνο αν μάθεις πως νιώθει όταν κρατάει ένα άνθος. Τότε απελευθερώνεται η λεπτή ουσία, το νέκταρ της καρδιάς της, που εκφράζει την γυναικεία ερωτική απαλότητα. Οι άνδρες δυσκολεύονται αφάνταστα να γευστούν το νέκταρ της γυναίκας, το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της. Φανερώνει την αληθινή φύση της, γδυμένη από κάθε εξωτερική εμφάνιση, γλώσσα, θρησκεία και κοινωνία.
Το αεράκι έφτασε μπροστά του και συναντώντας ελάχιστη αντίσταση από το σώμα του, έφυγε συνεχίζοντας το ταξίδι του.
Αλλά αυτός δεν μύρισε τίποτα από το αεράκι γιατί καθάριζε τη μύτη του . Έτσι είναι οι άνδρες.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Ναι. Επέστρεψα.

:)

Coach Alzheimer είπε...

Wow!!!
Mia terastia alitheia san ena pelorio kakadi tha aplothei brosta mas!!
Akolouthei h apokalipsei:
ta kakadia simfona me ton dinasti tou blog kai gnosto ana tin imfilio pleon logokriti-logokofti exoun apeires proteines kai bitamines. Simfona me kati proxeirous ipologismous 1kakadi=3spalobrizoles!!

Opote keep on digging!!!

P.S.
dio epistrofes eginan fetos h mia h dikia sou kai h allh tou jack bauer apo ta katerga tis Kinas.
Kalosirthate kai oi dio.

P.S.2
Ksanabale tis photo.

P.S. 3
sxolio gia tin kaliergeia ton fitwn den kanate. alla eimai sigouros oti h griza poli se ligo kairo tha sfizei sto prasino!!

Filippaul είπε...

Oi istories sou exoun kati to magiko kai paralila to analafro! Moiazoun me ena taxidi se ena paramithenio kosmo pou exei poles omoiotites alla kai poles diafores me ton diko mas! Oi lekseis moiazoun me mikra sinefa ta opoia einai prothima na ipakousoun stis entoles sou kai na metaferoun ton anagnwsti opou esi tous peis!
Den kserw omws an panta ftaine oi antres pou skalizoun tin miti tous sto oti den gevontai to nektar twn ginaikwn, i epidi epilegoun moiraia astoxa...

Pisteyw oti enas neos Seferiadis, Kavafis genietai siga siga...

P.S.
Sta sxolia eipa na xrisimopoihsw kai egw ligo apo poihsi :)