Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2006

28 μέρες μετά…










As time goes by που λέει και το θρυλικό κομμάτι (από την ταινία Casablanca για όσους αναρωτηθούν) παρατήρησα το διάστημα αυτό (από 17/8) που απείχα από τις αρθρογραφίες πολλά να συμβαίνουν και εγώ να μένω αμέτοχος στα σχολιακά μου καθήκοντα! Όχι δεν αποφάσισα να αφήσω την πένα μου, ούτε μου τελείωσαν το μελάνι. Απλά, συγκυρίες όπως ξαφνικό πρόβλημα του ΟΤΕ με την δική μου αποκλειστικά γραμμή DSL, φόρτο εργασίας λόγω εξετάσεων κ.α. με υποχρέωσαν να απέχω για λίγο από τις υποχρεώσεις μου! Δεν μπορώ όμως να περιμένω άλλο, 28 μέρες χωρίς άρθρο είναι πολλές και δεν το συνηθίζω… Φυσικά θα μπορούσα και εγώ να γράψω 3 σειρές και στη συνέχεια να κάνω ένα copy paste με διευθύνσεις και δωματιάκια αλλά δεν είναι του στυλ μου να γεμίζω τις σελίδες ανούσια για να μην χάσω μία από τις μόλις 24 ώρες που έχει ο πράκτορας Jack Bauer στην διάθεσή του.

Θα ήθελα λοιπόν να κάνω αρχικά ένα πολιτικό σχολιασμό, ξεκινώντας με την επίσκεψη του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ μας στην Σαλονίκη (το τόνισα γιατί ο admin είναι παντού). Στην πόλη που κατέχει τον διασυμπαντικό τίτλο της συμπρωτεύουσας, εκεί που ισχύουν άλλοι νόμοι και κανόνες, γίνανε για άλλη μια φορά τρομερά επεισόδια και βανδαλισμοί με την σύρραξη χούλιγκαν – ΜΑΤ. Η όλη κατάσταση μου φάνηκε τραγική και εξηγώ. Το να διαμαρτυρηθείς για το πολιτικό έργο κάποιου είναι απόλυτα φυσιολογικό, όταν μάλιστα αυτό είναι ανύπαρκτο, όταν όμως μετατρέπεις το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης απαιτώντας από την πολιτεία να σου βρει ένα εύπορο επιχειρηματία να αναλάβει την ομάδα σου, είναι κάτι που εμένα τουλάχιστον μου δημιουργεί ένα γέλιο εκνευρισμού. Φυσικά μεγάλη ευθύνη έχει και η πολιτεία. Βλέπεις όταν είσαι ανίκανος να επιβάλεις την τάξη και να πιάσεις αυτούς που κάνουν τα επεισόδια δεν θα καταφέρεις ποτέ να τα σταματήσεις. Για να μην παρεξηγηθώ απευθύνομαι γενικότερα στο πρόβλημα των βανδαλιστών – χούλιγκαν - ψευτοαναρχικών και όχι συγκεκριμένα στα Μπαόκια…Το όλο κλίμα της αταξίας (εντροπίας για τους Φυσικάρες) βέβαια είναι κάτι που ευνοεί τους ανίκανους, αφού έτσι ασχολείσαι λιγότερο με αυτούς μεταφέροντας το πρόβλημα αλλού. Έτσι κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η αταξία συντηρείται επίτηδες. Φυσικά εμείς έχουμε ικανότατους πολιτικούς οπότε εδώ δεν παίζει κάτι τέτοιο, έτσι φίλοι μου;

Το δεύτερο μέρος του άρθρου μου δεν ήξερα που να το αφιερώσω. Βλέπετε αυτές τις 28 μέρες γίνανε πολλά. Βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες ο Σούπερμαν και από ότι άκουσα μας εξηγεί που ήταν χαμένος όλα αυτά τα χρόνια. Κηδέψανε το «μυθικό» κροκοδειλάκια, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον ηθοποιό που έπαιξε στην ομότιτλη ταινία για όσους έχουν μπερδευτεί (μάλιστα η ειρωνεία στο θάνατο αυτού του Αυστραλού είναι ότι μετά από την επαφή του με τόσους κροκόδειλους έχασε την ζωή του από το τσίμπημα ενός σαλαχιού στην καρδία. Οι ειδικοί λένε ότι οι πιθανότητες να σκοτωθεί κανείς με αυτόν τον τρόπο είναι μια στις χίλιες. Το συγκεκριμένο περιστατικό καταγράφηκε από την ίδια του την κάμερα στα γυρίσματα του νέου του ντοκιμαντέρ. Spooky, ε;). Έχασε η εθνική το κύπελλο στο Μουντομπάσκετ, σκόπευα να γράψω κάτι και για αυτό αλλά με πρόλαβε η φίλη μου η Eytsil, οπότε διαβάστε τα comments. Η Αεκάρα πάει και φέτος στο ποδόσφαιρο για το double (στην αποτυχία), ενώ στο basket οργάνωσε έρανο για να σωθεί σαν μεγάλη ομάδα που είναι! Τέλος προβληματίστηκα αρκετά στο να αφιέρωνα το δεύτερο μέρος στην σύγκριση μεταξύ Χριστίνας Κολέτσα (Fame story), Σάσα Μπάστα (Όλα), Tζούλιας Αλεξανδράτου (έχει πολλά) και Τζέσικας Άλμπα (ηθοποιός) στις κατηγορίες, πρόσωπο (μάτια, χείλια, μαλλιά) και σώμα (μπούστο, γοφούς, γλουτούς), προβάλλοντας εικόνες και αναλύσεις και ζητώντας και την δική σας ψήφο και γνώμη! Το εγχείρημα το άφησα προσωρινά αφού θα αδικούσα τα υπόλοιπα μέρη του άρθρου. Σας υπόσχομαι όμως ότι θα το προβάλω στο άμεσο μέλλον σαν ξεχωριστό άρθρο από μόνο του!

Μπορεί για το 2ο μέρος να μην αποφάσισα τελικά με τι να ασχοληθώ, αποφάσισα ωστόσο στο τρίτο και τελευταίο μέρος της στήλης. Θα ήθελα λοιπόν να κάνω ένα αφιέρωμα, με αφορμή και τον τίτλο του άρθρου, στις ταινίες τρόμου, είτε αυτές είναι cult είτε όχι! Θα ήθελα να συμμετέχετε όλοι γράφοντας μου τις 3 καλύτερες ταινίες τρόμου που έχετε δει μέχρι σήμερα καθώς και τον λόγο για κάθε μια!

Εγώ για αρχή θα προτείνω :

28 μέρες μετά…Τρομερή σκηνοθεσία-ιδέα. Ρεαλιστικές σκηνές, πράγμα σπάνιο για το είδος, απίστευτα ψυχολογικό. Σου δημιουργεί καθ’όλη την διάρκεια αγωνία.

Alien 2 Το καλύτερο από όλα της σειράς. Κλειστοφοβική ατμόσφαιρα, απίστευτη σκηνοθεσία, πολύ μυστήριο και ιδέα ιδιαίτερα πρωτότυπη για την εποχή της. Δείτε το βράδυ με παρέα, μαζί με το ένα και το τρία! Τα υπόλοιπα ήταν απαράδεκτα.

Dawn of the dead (την νέα version) Πολύ αγωνία, ρεαλιστικές σκηνές, καλή σκηνοθεσία, Περισσότερο σπλάτερ από τα άλλα!



Η δήλωση της ημέρας :

«…Οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος …ας εισπράξω το πολιτικό κόστος…»

Κ. Καραμανλής

P.S 1

Για τους φίλους της Country music, κατεβάστε το «I hurt myself today» από τον μεγάλο Johnny Cash.

P.S 2

Κρατάτε γερά όσοι έχετε διπλή εξεταστική και κυρίως όσοι βιάζεστε για πτυχίο. Κουράγιο αδέλφια σας καταλαβαίνω απόλυτα :)

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kai eno o agaphtos "kurio piato ton Xristougenon" anakaluptei ton Johny Cash, emeis blepoume gia polosth fora to "Walk the Line" me to Joakim Phoenix kai thn Reese Witherspoon eno sto dialeima akoume "Your Own Personal Jessus"

Coach Alzheimer είπε...

Loipon thelo na agiaso kai den me afinoun!!! Pame Pali:

1. Pos apexei kapoios pou kanei sxolio me to paramikro???

2. Jack Bauer kai oxi Bower.

3. Anentaxtoi antieksousiastes kai oxi Hooligans.

4.Stroumfakia h tsatsoi tou Sokrath oxi Mat.

5. Zhto o Stefanos Manos ( gia tous filous olimpiakous pou ksexnoun eukola.)

6. Den mas ftanoun ta blaxoellinika. Tha akoume kai blaxo amerikanika tora!!!

7.Oloi diarkeias sto basket!! Tora mas exei anagki h omada!!! Ti psixi exoun 60 euro???

8.Μακριά από εμάς οι αχάριστοι, οι υποκριτές, οι ρουφιάνοι και οι υπάλληλοι. Ούστ...

9. Kalos tona kai as argise!!!!

Ανώνυμος είπε...

Loipon, 8elete tainies tromou? E? 8elete? E? 8elete polu, e? To binteo club sth gonia einai, ante parte tis blakeies sas! Sixamata! Ftou!

Filippaul είπε...

Agapitoi mou filoi epeidi mporei na min egina antiliptos,

a) thelw na mou peite 3!!! tainies tromou kai oxi thriller pou prwteinete kai ton logo! (allo horror kai allo thriller)

b) Coach den vazeis mialo, aekaki eisai, aekaki tha mineis!!

c) Sir petrakus mas ipoxrewses! Ai gramisou... pou leei kai enas diskos!

d)Perimenw me agwnia filoi mou tis protaseis sas!!

Ανώνυμος είπε...

mallon katevaste to "hurt" apo nine inch nails! kaiii proteinw tis 3 tainies pou proteine to glouglou

Coach Alzheimer είπε...

To Kako ( den nomizo oti xreiazonte sxolia!!!!)H apoliti tainia tromou!!!

P.S.
Mono sto mialo sou AEKAKI Gaurouli

Ανώνυμος είπε...

Τρεις ταινίες τρόμου κλασσικές κατα την ταπεινή μου γνώμη αλλά λίγο παλιές
(α.k.α μην περιμένετε τα τρομερά εφέ =P):

1)Stan Kubrick's The Shining (1980).
Ένα ξενοδοχείο στο Colorado δεν λειτουργεί το χειμώνα λόγω αποκλεισμού του από το πολύ χιόνι. Ο Jack Torrace κατευθύνεται με την οικογένεια του προς αυτό διότι πρόκειται να προσληφθεί ως επιστάτης του. Το χειμώνα θα ανακαλύψουν ότι δεν είναι μόνοι στο ξενοδοχείο και μάλιστα οι παλιοi ένοικοι δεν "έφυγαν" ποτέ...
Bασισμένο σε βιβλίο του Stephen King.

2)John Carpenter's The Thing (1982). Σε μια βάση στην ανταρκτική η ομάδα που επιβλέπει την περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με κάτι εξωγήινο...που μπορεί να αντιγράψει και να μιμηθει οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό.

3)Bram Stocker's Dracula (1992). H ιστορία του Δράκουλα όπως δεν έχει ξαναδιηγηθεί! (ως τότε που βγήκε τουλάχιστον =P)

Filippaul είπε...

File mou Carrote se eyxaristoume gia tis protaseis sou, pisteyw oti poloi tha einai ekeinoi pou tha tis empisteytoun!

Na simplirwsw kai egw san eidikos oti sto Shining tou Kubrick paizei prwtagwnistis o megalos, o terastios Jack Nickolson! Opote parolo pou einai tainia tou Kubrick kai vasizete se vivlio tou S.King (pou simainei oti to peristatiko tha exelisete sto Main tis Amerikis apo opou kai einai o sigrafeas) tha axizei kaneis na tin dei mono kai mono gia to acting tou megaliterou ithopoiou tis istorias tis anthrwpotitas! Tin tainia prwsopika den tin exw dei...

Telos tha ithela epivevaiwsw oti to Dracula tou Copola einai apla oti KALITERO exei na epeidixei tainia me anafora ston Dracula! Paizei pliada megalwn (A. Hopkins, Gary Oldman) kai gnwstwn (Kianu Reaves, Gwuinona Raider) hthopoiwn, akomi kai gia mia skini(Monica Beluci ws nimfi toy Dracula), poloi apo aytous prin ginoun gnwstoi!

P.S.1
File Carrot exeis kamia sxesi me ton Tonito Carrotone?

P.S.2
Agapite Coach Aekaki einai titlos kektimenos den ton apedwsa egw :)

Ανώνυμος είπε...

Ναι ,, εε γειά σας. Θα ήθελα και εγώ να προτείνω τρία (3) θρίλλερ τα οποία με κάνουν να αναπολώ τις πάνες μου.

1) Ο δολοφόνος με το ζάρι (1985-Ιγκνιορ Βιμπρεσκι):εβαζε τα θύματά του να καταπιούν ένα ζάρι και μετά τα έσφαζε για να δει τι έφερε.

2) Ματωμένος Ιούλιος (2006):Ομάδα ψυχοπαθών φοιτητών κάνει καταλήψεις και εγώ καθυστερώ το πτυχίο μου και λιώνω όλο το καλοκαίρι στο διάβασμα.

3) ο δολοφόνος με το βλογ (blog) Filipaul που κάθεται και γράφει άρθρα σαν να ήταν στην New York Times

εεε αυτα. καλο πασχα

Ανώνυμος είπε...

Α να σας ενημερώσω ότι χθές μόλις κυκλοφόρησε η νέα κωμωδία που λέγεται Ολυμπιακός-Αεκ!!!

Τελικά μου αρέσει το Blog σας παιδιά και άμα γράφετε ωραία και συχνά θα σας επισκέπτομαι.

Α , βρήκα και ένα nick οπότε τέρμα το Κωνσταντίνος

Ταααταααρααααααα


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

IZIRider

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Πάντως και εμένα μου αρέσει το The Shining του Kubrick

Filippaul είπε...

Agapite file IZIRider se eyxaristoyme gia ta kala sou logia! Elpizoume na se kratame se endiaferon me ta osa leme, an kai kamia fora mporei na sinantiseis kapoia simplegmatika apothimena! Sou iposxomai oti entos tis evdomadas tha skasei ena post pragmatiki Vomva, so keep in touch...

Ανώνυμος είπε...

AAAAAAAA

Δεν αντέχω άλλο διάβασμα. Θέλω να τελειώσει η εξεταστική να δώ το φώς του ήλιου. Είναι απίστευτο τι άχρηστες πληροφορίες κάθομαι και μαθαίνω προκειμένου να πάρω πτυχίο. Αυτή η διπλή εξεταστική μου έχει βγάλει το λάδι. Θέλω να λιώσω στον καφέ να σκοτώσω τον χρόνο μου χωρίς να κάνω τίποτα.

Εσείς παιδιά πώς τα πάτε με τις σπουδές σας??? ΄Αμα κάποιος έχει μπουχτήσει θα χαρώ να τον ακούσω.

ΑΑΑ και κάτι άλλο , θα ήθελα να καλέσω και αλλους φίλους μου να δούν το blog σας αλλά φοβάμαι οτι θα γεμίσει με "καγκούρικα" comments οπότε θέλω την άδεια του Filippaul.

Άρχισα να φτιάχνω και το δικό μου blog αλλά θα ασχοληθώ μαζί του μετά την εξεταστική.

Ααααυτά για σήμερα, τσάγια και φασκόμηλα

Filippaul είπε...

Keep reading REMALI IZIRider!!!!!!
Pera apo tin plaka se katalavainw apolita! Den adexw oute egw allo aytin tin katastasi! Toulaxiston esi perneis ptixio file mou, emeis akomi argoume:(

Filippaul είπε...

Pes gia to Blog se opoion theleis! Den Yparxei provlima! Einai oloi euprosdektoi...