Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2006

Εσύ τον Αύγουστο που θα είσαι;;;


Aπό την Αριστοτέλους με αγάπη...

Επειδή αν συνεχιστούν τα άρθρα περί Mundial προβλέπω να το κλείνουμε το μαγαζί πριν τα εγκαίνια, αποφάσισα σήμερα να ασχοληθώ με κάτι πιο πρωτότυπο, το Mundobasket. Πλάκα κάνω, κορίτσια χαλαρώστε!!!!

Δεν πάνε πολλές ώρες από τότε που γύρισα από την Σαλονίκη. Καθώς λοιπόν έπαιρνα τον δρόμο της επιστροφής (κάπου στο 345ο χλμ της εθνικής Σαλονίκη-Αθήνα) σκέφτηκα πόσο άδικος είναι ορισμένες φορές ο κόσμος!! Την ώρα που μου φεύγε ο τ… (μες την ζέστη) συναρμολογώντας τα έπιπλα που πήρε η sister από γνωστή Σουηδική αλυσίδα, ο Coach έπαιρνε το αεροπλάνο για την Ιβηρική Χερσόνησο!!

Εννοείται ότι παράδειγμα μας ήταν τυχαίο... αφού στην θέση την δική μου θα μπορούσε να είναι ο σκληρά ο εργαζόμενος που θα καίγεται μες τον Αύγουστο δουλεύοντας αντί να κάνει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο μέρος όπως κάποιος Coach.

Για τους φίλους που είναι πολύ κουρασμένοι για να καταλάβουν που το πάω (ή χμ… τέσπα) το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο σε όσους για χ,ψ,ζ λόγους θα ξεμείνουν το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Μετά από ένα βαρύ χειμώνα, μέσα στο στρες, την φασαρία και το άγχος θα θέλατε επιτέλους να χαλαρώσετε. Τι πιο ωραία από την Αθήνα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Άδειοι δρόμοι, λίγη φασαρία, ελάχιστο καυσαέριο. Την ώρα που εσείς θα έχετε επιτέλους την ησυχία σας, κάποιοι θα βρίζουν την ώρα και την στιγμή που βρέθηκαν στην καλύτερη «φουφουτίδης beach» της Ευρώπης (αλήθεια πόσες είναι τελικά οι καλύτερες;;) με τους γνωστούς Ελληνάρες και τα καμώματά τους.

Ενώ εσείς θα πληρώνεστε ή θα εξοικονομείτε χρήματα απολαμβάνοντας παράλληλα τις βόλτες σε γραφικά σοκάκια σε Πλάκα & Ψυρρή ή βολτάροντας σε μέρη με θέα τον Σαρωνικό, απουσία πάντα ενοχλητικών, κάποιοι άλλοι θα ακουμπάνε τις οικονομίες μιας χρονιάς σε κάθε λογής τουριστικό negozio!!

Φυσικά μπορεί να μην είστε της ησυχίας (ξενέρωτος κατά τους Ελληνάρες ) αλλά της βαβούρας. Ακόμα και για τους clubovious party-animals) υπάρχει λύση (και δεν είναι Mitsubishi). Η παραλιακή μας είναι γεμάτη από τα καλύτερα open clubs της χώρας. Επίσης μπορείτε να καταφύγετε σε παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα εντός Αττικής και εκτός Αθήνας όπως Πόρτο Ράφτη, Σαρονίδα, Βάρκιζα κ.α. που σφύζουν τα καλοκαιρινά βράδια από ζωή.

Αν τώρα θέλετε να δείτε και ξένους τουρίστες γιατί το πολύ ελληνικό στοιχείο σας κουράζει, προτιμήστε τα γραφικά σοκάκια στο κέντρο της πρωτεύουσας, που αναφέραμε πρωτύτερα ή ακόμη και το Σύνταγμα. Αν ακόμη δεν έχετε ικανοποιήσει το Greek lover που κρύβεται μέσα σας, μια βόλτα από την Ακρόπολη δεν θα έκανε και κακό. Στην τελική αν δεν φύγετε παρέα με κάποια τουρίστρια, τουλάχιστον θα έχετε κάνει το χρέος σας απέναντι σε αυτόν τον τόπο, να δείτε επιτέλους τον Παρθενώνα από κοντά ( μιλάω για μετά σχολείου εποχή)!

Λύσεις υπάρχουν πολλές και όχι απαραίτητα ανάγκης. Καλή παρέα και διάθεση να υπάρχει, τα υπόλοιπα έρχονται. Για όσους δεν πείσθηκαν θα τους πρότεινα να λένε συχνότερα το σλόγκαν « εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις » σε όσους τους πικάρουν γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα…

Τελειώνοντας, θα αναφέρω τα λόγια που μου είπε κάποτε ένας σοφός μοναχός στο Θιβέτ : ‘αν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι, τουλάχιστον απόλαυσέ το’.




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο σας ήταν υπέροχο... Τόσο κοντά στην καρδιά μου... Μα τόσο μακριά!

Ανώνυμος είπε...

sugnwmh kurios, alla o monaxos sto 8hvet pou vre8hke???? Anyway dwstou xairetismata otan 3anapas!

Ανώνυμος είπε...

Ο μοναχός στο Θιβέτ είναι το alter ego του :/

Ανώνυμος είπε...

na to prosexeis ayto me tous monaxous...