Σάββατο, Μαρτίου 10, 2007

Ένα αυθεντικό ιταλικό πιάτο.


Όλα αυτά τα χρόνια περιήγησής μου στα ελληνικά στέκια του μακαρονιού, παρατήρησα με μεγάλη μου λίπη ότι τα περισσότερα ιταλικά πιάτα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά που σερβίρουν οι γείτονες! Το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε αυτό που τρώμε σε ένα εστιατόριο, ακόμη και αν αυτό δηλώνει ιταλικό, πως έχει σχέση με αυτό που σερβίρουν στην Ιταλία. Αποτέλεσμα όταν πηγαίνουμε στην γείτονα χώρα να καταλαβαίνουμε πόσο μας κοροϊδεύουν στην πατρίδα! Εδώ θα σας γράψω μια συνταγή για το πώς γίνεται η αυθεντική καρμπονάρα εύκολα και γρήγορα και πάνω από όλα ιταλικά!

Τα βασικά υλικά είναι μονάχα 3. Καλά διαβάσατε 3!

Χρειάζεστε μονάχα μπέικον, αυγά και μακαρόνια (Σπαγγέτι ή Λιγκουίνη). Οι όποιες κρέμες γάλακτος, ζαμπόν, μανιτάρια και δεν ξέρω εγώ τι άλλο περισσεύει στο ψυγείο τους, είναι απλά ελληνικά κατασκευάσματα για να μην πω τίποτα άλλο…

Ψιλοκόβετε το μπέικον και το τσιγαρίζεται σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι με φυτίνη-μινέρβα, χωρίς όμως να το αφήσετε να ξεροψηθεί! Η ποσότητα του μπέικον που θα χρησιμοποιήσετε είναι περίπου 90-100 γραμμάρια το άτομο! Οπότε για 4 άτομα είναι περίπου 400 γραμμάρια!! Επιδιώξτε η τηγανιά σας να μην είναι στεγνή αφού θα λειτουργήσει σαν σάλτσα. Στην συνέχεια χτυπάτε σε ένα πιάτο τα αυγά σας μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο. Βάζετε συνήθως ένα αυγό παραπάνω από τα άτομα που πρόκειται να φάνε! Τέλος βράζεται τα μακαρόνια. Μόλις γίνουν και αφού τα έχετε στραγγίξει βάζετε τα μακαρόνια με το αυγό και το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά, ίσα ίσα για να ψηθεί το αυγό! Το πιάτο σας είναι έτοιμο, αφού πρώτα τρίψετε λίγη παρμεζάνα! Ωραίο θα ήταν στο αυγό να προσθέσετε πιπέρι μιας και το τραβάει!

Προτεινόμενα anti-pasti (τι μπορείτε να σερβίρετε πριν την μακαρονάδα) :

Πιατέλα με ιταλικά αλλαντικά όπως προσούτο και μορταδέλα.

Πιατέλα με ιταλικά τυριά όπως μοτσαρέλα και γκράνα.

Σαλάτα ρόκα με φέτες από παρμεζάνα ή γκράνα ή κομματάκια μοτσαρέλα, με ξύδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο. Μπορείτε αν έχετε και θέλετε να προσθέσετε λίγο κρουτόν και κάπαρη.

Μανιτάρια πορτσίνη ή πλευρώτους ψημένα στα κάρβουνα με λίγο ελαιόλαδο και μαιντανό ή σοταρισμένα στο τηγάνι με λίγο σκόρδο. Αυτό σε περίπτωση που έχετε χρόνο και θέλετε να εντυπωσιάσεται!!

Καλή όρεξη και προσοχή στους κανίβαλους που μαγειρεύουν ελεύθεροι…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Filippaul! Να κι ένας που δεν παραμελεί το site! Η διοίκηση απ΄ ότι κατάλαβα τα ξύνει ανελέητα, και περιμένει αυτούς με το φιλότιμο να δώσουν ξανά μια ανάσα ζωής στο παραμελημένο και κακόμοιρο blog.

Filippaul είπε...

Yposxomai na kanw oti mporw gia na min klisei ayto to kakomoiro opws ton katantisan orismenoi blog! Yposxomai ena poli dinato post sintoma...

Coach Alzheimer είπε...

Protimo tin paradosiakh ellinikh carbonara me krema galaktos, zabon, bacon kai manitaria.
Ftanei pia me tis italikes papardeles!!

P.S.
Filippaul me grana megaloses???

P.S.2
Sintoma to blog tha kalpasei kai pali san atithaso ati se kataprasino libadi

Unknown είπε...

katapliktiko post !!! bravo filippaul, kseperases eayton !!

les na peraseis apo to spiti mou to sabbato pou 8a leipoun oi goneis mou na mou kaneis mia tetoia makaronada???