Τρίτη, Ιανουαρίου 30, 2007

Εγχειρίδιο καλλιέργιας Κάνναβης σε αστικές και αγροτικές περιοχές της Ελλάδας

Έκδοση 1η

Το λιγερό μπιφτέκι

Πρόλογος

Αυτό το ανάγνωσμα αποτελεί οδηγίες του πως μπορεί κάποιος να καλλιεργήσει το φυτό της Κάνναβης με σκοπό την συλλογή του άνθου του φυτού (Φούντα) καθώς και οδηγίες παρασκευής Χασίς (σοκολάτα – τάκος) από τα υπολείματα μετά την συγκομιδή.

Βήμα 1

Γεννετική

Η επιλογή του βιολογικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί επιρρεάζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο από άποψη ποιότητας της φούντας αλλά και από άποψη βιοσημώτητας του φυτού. Πολλοί πρώτοι καλλιεργητές μπορεί να έχουν ως στόχο την καλλιέργεια του τελευταιου επιτευγματος της Ολλανδικής τράπεζας σπόρων και να καταριούντε το αλβανικό χόρτο πρέπει όμως να έχουν υπόψιν τους ότι τα αλβανικά φυτά θα είναι (και είναι) πολύ πιο απροβλημάτιστα κατά την καλλιέργια σε σχέση με μερικές εξωτικές ποικιλίες «σκανκ». Μία καλά καλλιεργημένη αλβανική φούντα δεν έχει πολλα να ζηλέψει απο μία φούντα «Ράτσας» (Ναι φιλαράκι ελληνικό είναι 10ευρώ το τζι). Επίσης μία καλά καλιεργημένη αλβανική φούντα είναι πάντα καλύτερη από μία φτωχά καλλιεργημένη φούντα «σκανκ»

Το γένος της κάναβις όπως την ξέρουμε αποτελείται απο 2 τύπους και συνδιασμούς αυτών. Η μία είναι γνωστή ως «Σάτιβα» και η άλλη είναι γνωστή ως «Ιντικα». Αυτές οι δύο κατηγορίες έχουν ως κύρια διαφορά τον τύπο της «μαστούρας» καθώς και την γενική εμφάνιση του φυτού. Η πιο εμφανής διαφορά μεταξύ των 2 θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τα φύλλα του κάθε φυτού. Η «Σάτιβα» έχει μακρια λεπτά δάχτυλα στα φύλλα με μητερή άκρη ενώ ή «Ιντικα» έχει πλατιά πιο κοντόχοντρα δάχτυλα στα φύλλα της με κάπως οβάλ άκρη. Οι συνδιασμοί θα φέρουν και τα 2 χαρακτηριστικά στα φύλλα τους. Μακρόστενα αλλα όχι πολύ στενά φύλα με κάπως στρόγγυλες άκρες π.χ. Το φυτό μπορεί να έχει παραπάνω ποσοστό από το ένα είδος σε σχέση με το άλλο αυτό επίσης φαίνεται στα φύλλα τα οποία θα έχουν εντονότερα τα χαρακτηριστικά του ενός τύπου.

Τα «σκανκ» είναι συνδιασμός αυτών των 2 φυτών με διαλεγμένη διαστάυρωση για την δημιουργεία φυτών με κάποια επιθυμητά χαρακτηριστικά. Μπορείς να καταλάβεις ένα καλό φυτό μόνο από το σχήμα των φύλλων του. Θα ανακαλύψετε ότι σχεδόν όλα τα φυτά της μαριχουάνας της «πιάτσας» όταν φυτευτούν θα παράγουν φυτά τα οποία είναι εμφανές ότι περιέχουν και τους 2 τύπους φυτού, όπως τα «σκανκ».Θα ανακαλύψετε επίσης ότι τα φυτά απο σπόρο της «πιάτσας» είναι και αυτά διασταυρωμένα για την αποκομοιδή κάποιον χαρακτηριστικών, αυτά σηνύθως είναι η μεγάλη και απροβλημάτιστη παραγωγή, πράγμα το οποίο μπορεί να φανεί ως σύμαχος στην απόπειρά σας.

Μία από τις τελευταιίες ανακαλύψεις των ολλανδών είναι οι ποικιλίες που ανθίζουν αυτόματα. Οι ποικιλίες της κάνναβης ανάλογα από τον τύπο θα αρχίζουν να ανθίζουν μόλις το φως της ημέρας μειωθεί κάτω από τις 12 ώρες. Από προσωπική έρευνα του συγγραφέα μερικές ποικιλίες της πιάτσας θα αρχίσουν να ανθίζουν με πάνω από 14 ώρες φως, απόδειξη ότι οι μαζικοί παραγωγοί της αλβανίας κάνουν επιλεκτική διαστάυρωση είτε επίτιδες είτε καταλάθως. Οι καινούριες αυτές ποικιλίες της ολλανδίας θα φυτρώσουν από σπόρο, θα βγάλουν λίγα φύλλα και θα αρχίσουν αμέσως να ανθίζουν ανεπιρέαστα από το φως. Χαρακτηριστική ποικιλία αυτού τού είδους φυτού είναι η «Low Ryder» (ναι με “Y” ) Επίσης αυτά τα φυτά αφού δεν μεγαλώνουν συνέχεια μέχρι να μειωθεί το φως θα φτάσουν μέχρι 25 εκατοστά μέσα στο σπίτι ή 40 εκατοστά στον ήλιο πράγμα το οποίο τα κάνει ιδιαίτερα «διακριτικά». Η ποικιλία καλλιεργήθηκε από την «Joint Doctor» που κάνει και την εμπορία μέσω ίντερνετ.

Η επιλογή του φυτού θα πρέπει να είναι ανάλογη με το χώρο που θα καλλιεργηθεί. Αν φυτέψετε στην εξοχή στα ανοιχτά καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τις ποικιλίες που χρησιμοποιούν οι αλβανοί τόσα χρόνια με τόση επιτυχία. Αν έχετε μία ποιο κοντινή επαφή με τα φυτά σας μπορείτε να καλλιεργήσετε πιο απαιτητικές ποικιλίες αλλά η απογοήτευση μπορεί να είναι λίγο πότισμα παραπάνω μετά...

Βήμα 2

Επιλογή του χώρου.

Εδώ θα χωρίσουμε αυτό το κεφάλαιο σε 3 κατηγορίες, στην εξοχή, στην πόλη με φυσικό φως και στην πόλη με τεχνιτό φως.

Στην εξοχή

Όλοι έχουμε ακούσει για τα δέντρα του βοσκού στο ποτάμι και το κατσικο-φαγωμένο δέντρο του τοπικού κάνγκουρα. Συνήθως η καλλιέργια του φυτού στην εξοχή έχει προβλήματα και αυτό μπορεί να είναι για διάφορους λόγους. Ένας είναι ότι η εξοχή δεν είναι ελεγχόμενο περιβάλον. Τα ζώα που περνάνε (όχι μόνο τα τετράποδα) μπορεί να βλάψουν το φυτό σας (οι κατσίκες τελικά τρώνε μόνο κάνναβη ?) Ο καιρός μπορεί να κόψει το φυτό σας λόγω αέρα, ο πανικοβλημένος τύπος που μόλις ανακάλυψε το φυτό σας απλά θα το ξεπατώσει και θα το μοστράρει για δικό του. Αν επιμένετε να καλιεργήσετε στην εξοχή κάντε το τουλάχιστον με γλάστρες, με πολλές τρύπες στον πάτο. Ετσι έχετε την αποστράγγιση της γης με καλό χώμα και το φως του ήλιου που είναι ανώτερο από κάθε είδος λάμπας. (και άλλα για τις λάμπες παρακάτω). Στην εξοχή οι θερμοκρασίες είναι ακραίες. Ένα μαλακό κρύο στην πόλη είναι παγετός στην εξοχή και το φυτό σας μπορεί να παγώσει. Δεν συζητάμε καν για χαλάζι. Μετά από μελέτη ανακάλυψα ότι υπάρχουν 2 βασικοί εχθροί για την καλλιέργεια της κάνναβης στην εξοχή: Οι μπάτσοι και ο χρόνος.

Οι μπάτσοι θα σας κάνουν να φυτέψετε κυριολεκτικά «στου διαόλου τη κάλτσα» με αποτέλεσμα παραμελημένα φυτά αφού δεν θα πηγένετε να τα βλέπετε. Επίσης μπορεί να σας ακολουθήσουν εύκολα αφού η εξοχή είναι πολυ εύκολο να παρακολουθηθεί. Όταν πηγαίνετε στα δέντρα σας ντυθήτε σα λοκατζης και πάρετε μαζί σας τη καραμπίνα του παππού και ένα ζευγάρι κυάλια. Έτσι μπορείτε να πείτε ότι βγήκατε για κυνήγι και απλά πέσατε πάνω στα δέντρα, πάρτε και το κυνηγιτικό «κανίς» σας μαζί. Αν αντέξετε και το ξύλο μπορεί και να γλιτώσετε.

Ο χρόνος της ηλιοφάνιας στην ελλάδα πέφτει κάτω από 12 ώρες όταν είναι ήδη πολύ αργά γιατι πέφτει παγωνιά. Η παγωνιά είναι χειρότερη στην εξοχή και τα φυτά σας θα γίνουν γρανίτα πολύ πριν ανθοφορήσουν. Θα πρότεινα αποκλειστικά να φυτέψετε αυτόματες ποικιλίες πχ «Low Ryder» αφού αυτές θα σας παρέχουν από σπόρο σε φούντα σε 8 εβδομάδες. Κάτω από το φως του ηλιου μπορούν να παράγουν μεγάλες ποσότητες φούντας αλλά πολύ μικρότερες από τα εμπορικά φυτά της αλβανίας. Πάντων εάν δεν είστε διατεθιμένοι να τα φυτέψετε για να μη βγάλουν φούντα ποτέ και να παγώσουν βάλτε αυτόματα φυτά. Απλά βάλτε πολλά.

Στην πόλη με φυσικό φως

Μπορεί να είναι ακάλυπτοι χώροι, γλάστρες στο μπαλκόνι και στην ταράτσα. Το καλό είναι ότι μπορείτε να έχετε κοντινή και συχνή επαφή με τα φυτά σας. Το κακό είναι και πάλι οι μπάτσοι ο χρόνος αλλά τώρα και οι συμπολίτες σας. Όσο πιο πολυσύχναστη είναι η περιοχή που θα φυτέψετε τόσο πιο πιθανό είναι να πέσει η καλλιέργια σας στην αντίληψη της αστυνομίας. Επίσης οι πόλεις είναι κατακλησμένες από γηραιούς κυρίους και κυρίες που το να σας καρφώσουν στην αστυνομία θα τους προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από οτιδήποτε.

Επίσης λόγο του χρόνου η καλλιέργια σας θα αρχίσει να ανθοφορεί πάλι όταν είναι αρκετά αργά αλλά στην πόλη έχετε την πολυτέλεια να καλύπτετε τα φυτά σας με 3πλη σακούλα σκουπιδιών κάθε μέρα αφήνοντας τα φυτά λιγότερο από 12 ώρες στο φως κάνοντας τα να ανθίσουν όποτε εσείς θέλετε. Αυτό μπορεί να αποδειχθει πολύ κουραστικό και δεν συζητάμε καν για τα βλέματα που θα τραβήξετε.

Θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε μία αυτόματη ποικιλία. Αυτός ίσως να είναι και ο καλύτερος συνδιασμός. Έχετε το φως του ήλιου, την ασφάλεια της πόλης, είστε κοντά στα φυτά σας και τα φυτά αυτά τα οποία δε μεγαλώνουν πολύ μπορούν να «χωθούν» σε κάθε μπαλκόνι χωρίς να τραβήξουν τα βλέματα.

Στην πόλη με τεχνιτό φως

Αυτή είναι η μέθοδος που έρχεται στο μυαλό του καθενός όταν ακούει την φράση «έβαλα δέντρα». Είναι η καλλιέργεια μέσα σε κάποιο σπίτι η διαμέρισμα με τη χρήση του τεχνιτού φωτός. Η αρχή είναι απλή, αν το δωματιο δεν έχει φως τότε μαλλον δεν βλέπει και κανένας τι γίνεται μέσα. Επίσης με τα φώτα μπορείτε να ελέγξετε πόση ώρα φως πέρνουν τα φυτά και να τα κάνετε να ανθίσουν όποτε εσείς θέλετε. Στην περίπτωση που η αστυνομία μπει σε τέτοιο χώρο τότε μαλλον μπορείτε να ξεχάσετε την φράση «προσωπική χρήση» και αν έχετε παλαιότερη καταδίκη τότε πληρώστε την πιστωτική, χαρίστε το σκύλο και τελειοποιήστε την τεχνική του αυνανισμού σας. Αν η αστυνομία έρθει τότε μην πείτε απολύτως τίποτα εκτός από το αν έχουν ένταλμα. Αν έχουν ένταλμα ανοιξτε την πορτα και μην πείτε τίποτε, απλά πάρτε το δικηγόρο σας. Αν δεν έχουν ένταλμα θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι είναι καλύτερα για σας να ανοίξετε την πόρτα τώρα, μπούρδες, κλείστε την πόρτα και έχετε γύρω στη μία ώρα να εξαφανίσετε τα πάντα μέσα από το σπίτι. Η τουαλέτα είναι καλή λύση.

Οι λάμπες που χρησιμοποιούντε είναι είτε του τύπου «HPS» είτε του τύπου «MH». Θα τις δείτε στο ίντερνετ να πωλούντε από πολλές σελίδες. Η τιμή είναι κάπως τσουχτερή αλλα αυτές οι λάμπες είναι έτοιμες για τοποθέτηση. Στην περίπτωση που δεν θέλετε να πληρώσετε λάμπες (και καλά θα κάνετε για την πρώτη σας καλλιέργεια) μπορείτε να κάνετε μία βόλτα στην πόλη. Θα δείτε λάμπες να φωτίζουν κτίρια στερεωμένες στο έδαφος βγάζοντας ένα πορτοκαλί – ροζ φως. Αυτές είναι οι λάμπες «HPS» όπου είναι και οι καλύτερες και ακριβότερες από τις 2. Είναι οι ίδιες λάμπες που φωτίζουν τους δρόμους από τις κολώνες στο πεζοδρόμιο. Κλέψτε τη λάμπα με όποιο τρόπο θέλετε αρκεί να πάρετε όλη τη μονάδα μαζί σας. Ανοίξτε τη μονάδα σπίτι και βγάλτε τη λάμπα, το καθρέπτη και τον ενισχυτή, Τοποθετίστε επιπλέον μέτρα καλώδιο ανάμεσα στον ενισχυτή και τη λάμπα και βάλτε τις λάμπες στα 1,80 μέτρα από το έδαφος. 2 λάμπες των 400βατ είναι μια χαρά για 10-15 δέντρα και δε θα χρειαστεί να τις χαμήλώνετε και να καίτε τα φυτά σας. Στην αρχή μπορείτε να τις δουλεύετε για όλο το 24ωρο μέχρι τα φυτά σας να γίνουν 60εκ μέχρι 1 μέτρο, μετά αλλαξτε το φως σε 11 ώρες με ένα χρονοδιακόπτη και αν δεν υπάρχει φως δυνατότερο από ένα κερί για πάνω από ένα λεπτό κατά την σκοτεινή περίοδο τα φυτά θα αρχίσουν να ανθιζουν. Κρατήστε τη θερμοκρασία στο δωματιο γύρω στους 30 βαθμούς. ( 27 – 34)

Βήμα 3

Φυτεύοντας τα φυτά

Το χώμα

Πάρτε χώμα από μαγαζί ή από καινούριο πάρκο. Προσέξτε το χώμα να αποροφάει το νερό, να μη λασπώνει και να μη πετρώνει. Βάλτε μία δόση λίπασμα και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το στις γλάστρες και ποτίστε καλά. Ανοίξτε τρύπες γύρω στο 1,5 εκατοστό και βάλτε τις ρίζες. Οι γλάστρες θα πρέπει να είναι 40 Χ 40 Χ 40 εκ. Μεγαλύτερες γλάστρες προσφέρουν επιπλέον προστασία από το υπερβολικό πότισμα.

Ο σπόρος

Πάμε λοιπόν στην τοποθέτηση του φυτού. Πρώτα από όλα θα χρειαστείτε σπόρους ή μικρά φυτά. Αν έχετε μικρά φυτά βάλτε τα σε μεγάλες γλάστρες 40 Χ 40 Χ 40 εκ. και ποτίστε με ένα ψεκαστήρι. Μη ποτίζετε με μπουκάλια γιατί μπορεί να κουνηθεί η ρίζα και να καταστραφεί το φυτό. Αρχίστε να ποτίζετε με ποτιστήρι όταν τα φυτά σας βγάλουν τουλάχιστον 6 φύλα.

Πάρτε ένα πιατάκι για γλυκό κουταλιού λίγο βαθύ (έρε Ελλαδάρα) τοποθετήστε ένα στρώμα βαμβάκι και βρέξτε το βαμβάκι πολύ αλλα χωρίς να επιπλέει στο νερό το βαμβάκι. Τοποθετήστε τους σπόρους επάνω στο βαμβάκι και κλείστε το πιατάκι με αλουμινόχαρτο. Βάλτε το πιατάκι στο συρτάρι και ελέγχετε κάθε 12 ώρες. Ο σπόρος θα σκάσει και θα βγάλει ρίζα. Βγάλτε το σπόρο 15 ώρες αφότου σκάσει και βάλτε τον με τη ρίζα κάτω (κατά προτίμιση) 1-2 εκατοστά βαθιά στο χώμα. Ανοίξτε την τρύπα βάλτε το σπόρο και κλείστε απαλά. Ποτίστε με ψεκαστήρι και ξαναποτίστε μόλις ξεραθεί λίγο το νερό στην επιφάνεια της γλάστρας. Προσοχή αυτή είναι η πιο ευαίσθητη στιγμή του φυτού. ΜΗΝ ποτίσετε πολύ θα πνίξετε το φυτό.Μεταφέρετε και φυτέψτε το σπόρο ΑΠΑΛΑ. Ποτίστε με ψεκαστήρι μόλις ξεραθεί λίγο το χώμα στην επιφάνεια. Οι πρωτάριδες δεν κάνουν τίποτα λίγο, με αποτέλεσμα πνιγμένα φυτά και καμένα φυτά από λίπασμα.

Βήμα 4

Μεγαλώνοντας τα φυτά.

Αφότου τα φυτά βγουν από το χώμα θα μεγαλώνουν μέχρι να κοπεί το φως κάτω από 12 ώρες ή αν έχετε αυτόματη ποικιλία (καταλαβατε ότι μου αρέσει αυτή η ποικιλία ?) μέχρι να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της ανθοφόρησης. Χρησιμοποιήστε λίπασμα άλλα πάντα βάλτε λιγότερο από ότι λέει στο σακούλι. Προτιμίστε τα στερεά λιπάσματα γιατί αυτά δεν θα πάνε κατευθείαν στη ρίζα όπως τα υγρά καίγοντας τα φυτά και θα κρατήσουν περισότερο καιρό το χώμα λιπασμένο. Η κοπριά δουλεύει μια χαρά και η φούντα θα έχει πολύ καλή γεύση. Επίσης πρέπει αποβάλετε κάθε μαλακία που έχετε ακούσει για το τι πρέπει να ρίξετε στα φυτά σας (σκουριά, αίμα, καφέ, γύρο πίττα και γάλα) Ειδικά το γάλα δεσμεύει το οξυγόνο στο χώμα και κυριολεκτικά σκοτώνει τα φυτά σας. Πάντα σε αυτές τις δοξασίες υπάρχει μία δοση αλήθειας και αυτή είναι ότι το φυτό χρειάζεται 3 ουσίες για να ζήσει και μία που ρυθμίζει το Ph στο χώμα. Το χώμα αν είναι απο μαγαζί ή φρεσκοστημένο πάρκο δε θέλει τπτ. Απλά πράγματα λοιπόν, 3 ουσίες. Αυτές είναι τα 3 νούμερα που γράφουν επάνω τα λιπάσματα. Πάρτε ένα λίπασμα που να έχει λίγο από ολα και το φυτό σας θα έχει τα πάντα. Όσο μεγαλώνουν τα φυτά θα πρέπει να τα ποτίζεται και βάλετε άλλες 4 φορές το πολύ λίπασμα. Μάθετε το φυτό σας, αν είναι στερεο και τα φύλα στέκονται είναι μια χαρά. ΠΡΟΣΟΧΗ αν τα φύλλα «κρέμονται» τότε έχει ΠΟΛΥ νερό. Πολλοί νομίζουν ότι το φυτό δεν έχει νερό και το πνίγουν όταν τα φύλλα κρέμονται. Επίσης τα φύλλα κρέμονται όταν έχει πολύ ζέστη. Ποτίζεται κάθε 3 μέρες κατά προτίμιση μόλις πέσει ο ήλιος. Αν έχετε οριακές γλάστρες προσέξτε να μην πνίξετε τα φυτά σας. Ένας οδηγός θα ήταν να ποτίσετε αν τα πρώτα 2-3 εκατοστά του χώματος είναι στεγνα.

Βήμα 5

Η φούντα

Τα φυτά θα αρχίσουν να ανθίζουν όταν το φως αρχίσει να πέφτει από τις 12 ώρες ή αν έχετε βάλει αυτόματη ποικιλία. Τα φυτά θα είναι είτε αρσενικά είτε θυλικά ή ερμαφρόδιτα. Τα φυτά ειναι θυλικά ή αρσενικά από το σπόρο ακόμα και δεν υπάρχει τπτ που μπορείτε να κάνετε για να το αλλάξετε. Τα θυλικά είναι που θα βγάλουν και φούντα. Αν πετάξετε τα αρσενικα και τα ερμαφρόδιτα γρήγορα μακρυά από τα θυλικά τα θυλικά δεν θα βγάλουν σπόρο και θα παράγουν «σινσεμίλα» (χωρίς σπόρο) φούντα που είναι και η καλύτερη πχ «σκανκ» από «κοφι-σοπ» Είναι γεγονός ότι μεγάλες ποσότητες σκανκ που πωλούνται στην ελλάδα είναι απλά προσεγμένη «σινσεμίλα» αλβανική φούντα.

ΘΥΛΙΚΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ


Πετάξετε τα αρσενικά και τα ερμαφρόδιτα νωρίς για να μη χαλάσουν τη θυλική φούντα ή κρατήστε τα να ξεραθούν σε μία ντουλάπα στο σκοτάδι στη δροσιά για να τα κάνετε καλή σοκολάτα εκτός αν θέλετε να βγάλετε σπόρο από κάποια συγκεκριμένα φυτά. Τα αρσενικά μπορούν τα ενεργοποιήσουν τα θυλικά σε μεγάλη απόσταση. Το να βάλετε στην άκρη 2 δεντρα δεν είναι αρκετό και μπορεί να υποβαθμίσετε και τα υπόλοιπα 15 σε σποριάρικη φούντα..

Τα θυλικά θα ανθίζουν για 4 με 9 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της ανθοφόρισης μερικά φύλλα μπορεί να κιτρινίσουν και να πέσουν, είναι φυσιολογικό. Η φούντα θα αρχίσει από μερικές άσπρες τρίχες που θα πληθαίνουν. Μόλις η φούντα έχει πάνω από 50% καφέ τρίχες είναι ώριμη. Μερικές φούντες θα ωριμάσουν νωρίτερα από τις άλλες και μπορείτε να τις κόψετε αλλά προσέξτε μη χαλάσετε τις διπλανές φούντες. Χρησιμοποιείστε ένα κοφτερό ψαλίδι με μητερή άκρη.

Βήμα 6

Η καβάτζα

Όταν οι περισσότερες φούντες είναι ώριμες κόψτε το δέντρο από τη βάση. Κρεμάστε το ανάποδα στη ντουλάπα στο σκοτάδι και στη δροσιά και κόψτε μόνο τα πολύ μεγάλα φύλλα. Αφήστε το για 1 μέρα και η φούντα θα αρχίσει να χωρίζει από το φύλλο. Κόφτε τις φούντες και βάλτε τις σε χαρτοσακούλες ανοιχτές ή σε βάζα ανοιχτά στη ντουλάπα στη δροσιά Σε 3 μέρες περίπου η φούντα θα είναι και ξερή και θα έχει «ωριμάσει» σωστά. Έτσι θα έχει ωραία γεύση και δε θα είναι σαν την απαίσια αλβανική λάθος ξεραμένη από πέρισυ φούντα. Μην πίνετε χλωρές φούντες γιατί δεν κάνουν τπτ και μη ξερένετε σε «μπρίκια» «φούρνους» και «ήλιο» γιατί θα τις καταστρέψετε. Αν την αφήσετε στο σκοτάδι στη δροσιά δε θα χάσει καθόλου από την ενέργειά της. Λίγα φύλλα θα μείνουν επάνω στη φούντα είναι επιλόγή σας πόσο θα αφήσετε. Απλά μην τα κόψετε εντελώς γιατί θα χάσετε και λίγη φούντα. Αφότου ξεραθούν βάλτε σε νάυλον σακουλάκια που κλείνουν και αποθηκεύστε μακριά από ζέστη υγρασία και φως.

Βήμα 7

Τα σκουπίδια

Οτι μείνει από τα παραπάνω εκτός από τους κορμούς μπορείτε να τα αποστάξετε σε σοκολάτα. Είναι πολύ εύκολο. Ξεράνετε το μπάζο μέχρι να σπάει αλλά χωρίς να γίνει πολύ ξερό. Πάρτε ένα μπλέντερ βάλετε ένα στρώμα μπάζο, καλύψτε με κρύο νερό και βάλτε και ένα στρώμα πάγο. Χτυπήστε για 1 λεπτό (όχι πολυ παραπάνω πειράζει). Φιλτράρετε μέσα από ένα μεταλικό φίλτρο για καφέ και βάλτε το υγρό σε ένα ποτήρι στο ψυγείο. Βάλτε ακόμα 1-2 παγάκια, το θέλετε κρύο. Αφήστε το στο ψυγέιο για 90 λεπτά και δείτε το ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΕΤΕ. Μία ασπριδερή σκόνη θα κάτσει κάτω στο ποτήρι, είναι το πεντακάθαρο χασις σας (σοκολάτα). Βγάλτε το χωρις να κουνήσετε καθόλου αφίστε κάπου και αρχίστε να τραβάτε το νερό με ένα βετέξ ή χαρτι κουζίνας. Θα πάρει λίγη ώρα υπομονή (περιμένατε 2 μηνάκια έτσι και αλλιώς). Πάρτε τη σκόνη απλώστε την σε καθαρή επιφάνεια και βάλτε επάνω ένα κομάτι χαρτί κουζίνας να ρουφήξει το πολύ νερό. Μόλις βγάλετε το περισσότερο νερό θα αρχίσει να σχηματίζεται μία πλαστελίνη που είναι σχεδόν καθαρά «τρίχομα» οι αδένες της τετραυδροκαναβινόλης στο φυτό. Αυτή η ουσία «μαστουρώνει» αλλά δεν «νταγκλάρει»

Η φούντα περιέχει και «CBD» σε ποσό ανάλογα με την ποικιλία (ανάμεσα σε ίντικα και σάτιβα) η οποία σε νταγκλάρει κιόλα. Μην πατίσετε τη σοκολάτα γιατί όταν ξεραθεί θα είναι δύσκολο να την ξανακάνετε σκόνη για να την πιείτε.

313 σχόλια:

1 – 200 από 313   Νεότερο›   Νεότερο»
Coach Alzheimer είπε...

Hmmm...
Mexri pou psithika na arxiso kaliergeia!! Olo kai kapou tha bro na doso tin paragogi mou.

Apories:
Ti ennoeis otan les bazo?? mono ena dentraki den boro na exo?? Mono me dasos ginete??

Ανώνυμος είπε...

Efxaristw gia thn erwthsh:
Mpazo einai h fytikh posothta h opoia einai xamhlh se ousies oi opoies prokaloun eforia kata thn katanalwsh. Afta synithws einai ta platia fyla kai ta parakladia tous.
Mporeis na apostakseis apo bazo enos dentrou (tis fountes tis kratame gia kapnisma) alla otan prospatheis apostakseis sokolata apo mpazo tha xreiasteis toulaxiston 2 (an oxi 3) gia na bgaleis merikes doseis.
N

Ανώνυμος είπε...

paidia kamia eikona apo paragwgh sto spiti exoume?

Ανώνυμος είπε...

mporeis na vreis polles an xrisimopoihseis to image search to google,

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλη δουλεια, μπραβο, εμενα η απορια μου ειναι πωσ ξεχωριζεις εγκαιρως τα αρσενικα και τα ερμαφροδιτα...

Ανώνυμος είπε...

file mou to arthro sou einai poly kalo kai katatopistiko

bravo kai thanx

Ανώνυμος είπε...

re pedia posi foynta bgazi kate dentro

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση:
Αν μαζέψουμε το άνθος αλλά δεν καταστρέψουμε το υπόλοιπο φυτό (φύλλα, κορμό) αυτό θα ξανανθίσει μεγαλώνοντας; Ή είναι μίας χρήσης;

Ανώνυμος είπε...

Τι διάολο που χάθηκες; Σε μπαστακώσανε;

Ανώνυμος είπε...

ναι ειναι μονετες το φυτο δεν θα βγαλει δηλαδη και του χρονου .
παρατηρηση στον αριστο αρθρογραφο η παραληψη της καναβις ρουντεραλις ποικιλια σημαντικη για τους εκ τασκενδης φιλους της αγορας ,γενικως το ρωσικο χασις περασε απο την ελλαδα και ειναι απο τα καλα .ΕΧΩ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΔΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΝΕΡΟΜΕΝΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ,ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΠΟΜΠΑΡΙ Η ΜΠΟΥΜΠΑΡΙ .
ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΚ ΤΟΥ ΟΙΟΥ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΤΟ ΤΗC Η ΤΕΤΡΑΥΔΡΟΚΑΝΑΒΙΝΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΕΚ ΤΝ ΑΓΡΙΩΝ ΟΥ ΜΗΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΜΙΑΓΡΙΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ .
ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΛΑ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΕΑΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΜΑΣ ,ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑΣΕ ΔΕΝΟΥΝ ΤΟ 2008 ΓΙΑ 1 1/2 ΤΖΙ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΤΟΥΜΑΝΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

xristis είπε...

ποιος ξερει πως κατασκευαζετε
ινδικη κανναβη (σοκολατα)?

Ανώνυμος είπε...

MAS LES LIGO PWS EIDES NA KANOUN TO MPOMPARI STIN TOURKIA !!! OTI EIDES PESTO

Ανώνυμος είπε...

alania egw evala prin 3 evdomades 4 sporoys c ena glastraki 4ox4ox4o kai vghkan 2 rizes h mia xera8hke se 3-4 meres alla h allh zei k vasilevei!argei n megalwsei vevaia alla twra m eipe h mana m n to valw se pio mikrh glastra sthn arxh k n to parw mesa sto spiti kai ontws phre ligo ta panw t!pws borw n sas dosw fwto?

Ανώνυμος είπε...

sti xoma stin arxi mono lipasma vazeis , i xriazete kai perliti gia tin igrasia. kia an nai einai poly aparetitos

Ανώνυμος είπε...

xerei kaneis th farmaka 8elei to skank gia na ginei kalo

Ανώνυμος είπε...

γεια σας παίδες..!! μπορεί κάποιος να πει με ξεκάθαρο τρόπο πως ξεχωρίζεις το θηλυκό από το αρσενικό δέντρο ενώ μεγαλώνει..?? Ποτέ δεν κατάλαβα την διαφορά... Αληθεύει αυτό το κουφό ότι κάποιοι βαράνε ενέσεις στο δεντράκι με κόκα, πρέζα ή οτιδήποτε άλλο χημικό ώστε να δώσει στο δέντρο και στον καρπό άλλες ιδιότητες στο "φτιάξιμο"..?? Αν μπορεί κάποιος-α να μου απαντήσει ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Πάντως πιστεύω πως με ελεγχόμενη προσωπική κατοχή και χρήση θα βαράγανε κατακούτελα το όλο παραεμπόριο που γίνεται και όλα τα επακόλουθα που έχει αυτό.. (παρανομίες, να θησαυρίζουν κάποιοι, φυλακή κ.λ.π.).. Χιλιοειπωμένο αλλά είναι απαράδεκτο κάποιοι για μικροποσότητες που είναι εμφανές ότι πρόκειται για προσωπική χρήση να πηγαίνουν φυλακή ή να λερώνεται το ποινικό τους μητρώο με όλα τα κοινωνικά και προσωπικά επακόλουθα που έχει αυτό και κάποιοι άλλοι που κάνουν εμπόριο με καθαρό σκοπό το κέρδος να καθαρίζουν με αναστολές ή αθώωση έχοντας έναν καλό δικηγόρο που του τα χώνει και ίσως τα χώνει παράλληλα.. Αλλά πάντα έτσι ήταν η εξουσία..

Ανώνυμος είπε...

re paides pou mporw na vrw sporous?

Ανώνυμος είπε...

re file thelw na valw ena dentraki spiti mou. mporeis na mou peis pws 3exwrizw arsenika apo 8ulhka?

Ανώνυμος είπε...

Για ένα δέντρο μήπως μπορεί να μου πει κανείς τι φωτισμός χρειάζεται; Μία λάμπα νατρίου στα 400w δεν είναι υπερβολή;

Ανώνυμος είπε...

re paides mias kai o revenant_s exei stamathsei na apantaei se erwthseis mporei kapoios na mas lusei kapoioes apories opws: pws 3exwrizoume ta arsenika apo ta thulhka futa se mikrh hlikia, an to black light einai katalhlo gia ton fwtismo tou futou, kai pote tha mporesoume peripou na kopsoume thn prwth founta? an 3erei kapoios as apanthsei mexri na 3anaasxolhuei o revenant_s.. euxaristw

Ανώνυμος είπε...

na sou pw re trele ... exw riksei 5-6 sporous se mia glastra pou exei fyto pou pianei thn mish glastra kai h allh mish einai adeia kai tous eriksa ekei (gia ksekarfwma)ti na kanw re file gia na fytrwsei?

Ανώνυμος είπε...

παιδια ολες οι ερωτησεις σας καλες ειναι.... το διαβασα και καπως ενημερωθηκα περι καλιεργειαςςς. εχω κολησει στο τι ειναι τα αρσενικα θηλυκα και εμαφροδιτα... πως τα καταλαβαινεις?

Ανώνυμος είπε...

οταν το φυτο ειναι στο σταδιο λιγο πριν την μειωση του φοτος κ την ανθιση του τα θηλυκα εχουν ασπρες τριχες ενω τα αρσενικα οχι.Τωρα για τα ερμαφροδητα δεν βρηκα πουθενα τι παιζει

Ανώνυμος είπε...

http://www.uk420.com/boards/index.php?autocom=ineo&showarticle=74

http://www.uk420.com/boards/index.php?autocom=ineo&showarticle=79

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο, το πιό ανεβαστικό και ελαφρύ στο κεφάλι χόρτο, είναι η μέθοδος sinsemilla. Η γνωστή "σενσιμίλια', που όλοι τη συζητάνε και κανείς δε ξέρει τί σκατά είναι. Είναι απλώς μία μέθοδος για να μεγαλώνεις κάνναβη, και όχι κάποια ποικιλία. Τα περισσότερα, ίσως και κατα 99% skunk που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι sinsemilla. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, κόβεις το φυτό πριν βγάλει σπόρια, και πρέπει οπωσδήποτε να έχεις εξαφανίσει όλα τα αρσενικά φυτά από την καλλιέργεια, για να μην γονιμοποιήσουν με τη γύρη τους τους θηλυκούς παπάδες, τα λουλούδια δηλαδή. Διότι τότε αυτοί θα πάψουν να αναπτύσσονται και θα βγάλουν σπόρια, κάτι που δε θέλουμε. Μικροί, σποριάρικοι παπάδες. Όσο τα θηλυκά φυτά δε βρίσκουν γύρη στο περιβάλλον, θα συνεχίσουν να βγάζουν λουλούδια στη προσπάθειά τους να πιάσουν και την απειροελάχιστη γύρη που ίσως να υπάρχει τριγύρω, και θα βγάλουν τεράστιους παπάδες. Όμως, κάποια στιγμή θα σταματήσουν, να αναπτύσσονται και θα βγάλουν αρσενικά άνθη μόνες τους, και θα αυτογονιμοποιηθούν, δίνοντας τα γνωστά "feminized" σπόρια, που όποιο από αυτά και να φυτέψεις, θα σου βγει θηλυκό. Εκτός και αν θες να κάνεις τέτοιου είδους πειράματα, καλό θα είναι να κόψεις το φυτό νωρίτερα. Κατά τη φάση της ανθοφορίας, όπου το φυτό αναπτύσσεται στις 12ώρες (δηλαδή άν είναι έξω φυτεμένο, πλησιάζει η φθινοπωρινή ισημερία, κάπου το Σεπτέμβριο που η μέρα και η νύχτα είναι 50/50), αρχίζει και βγάζει παπάδες, και πάνω σε αυτούς κάτι τρίχες. Στην αρχή, οι τρίχες έχουν ένα κρυσταλλικό διάφανο. Μετά γίνονται γαλακτερές. Και πιό μετά, αρχίζουν και παίρνουν ένα καφέ χρώμα. Όταν οι μισές τρίχες πάνω στο φυτό έχουν γίνει καφέ, και ΟΧΙ όλες, τότε είναι η ώρα να κοπεί. Αυτή είναι η sinsemilla, που πιθανολογείται πως ξεκίνησε από την Αίτή και που στα ισπανικά σημαίνει "χωρίς σπόρια", γιατί μέχρι αυτή τη φάση ανάπτυξης, το φυτό δεν έχει προλάβει να βγάλει σπόρια. Έτσι, το φυτό, βγάζει μεγάλους παπάδες, χωρίς ή με ελάχιστα σπόρια, και δεν έχει ξοδέψει καθόλου ενέργεια στην παραγωγή σποριών, και όλη η ενέργεια του φυτού έχει πάει στη παραγωγή thc. Έτσι έχεις ένα φυτό ανεβαστικό, χωρίς σπόρια, και χωρίς ντάγκλα (η οποία προκαλείται από την αποδομημένη thc που βρίσκεις σε φυτά που άργισαν να κοπούν).

Τα αλβανικά χόρτα είναι σποριάρικα, και βρώμικα. Και όταν δεν είναι βρώμικα, σε ρίχνουν. Δε ξέρω γιατί είναι ΤΟΣΟ άσχετοι στο να φυτεύουν χόρτο. Κάποιος τους είπε οτι το χόρτο είναι έτοιμο όταν βγάλει σπόρια ίσως, ή τους πιάνει ανασφάλεια οτι άμα δε πήξει όλη η φυτεία στο σπόρι, θα είναι μικρότερο το βάρος του για πούλημα, ή δε θα έχουν σπόρια για να φυτέψουν του χρόνου. Τί να σας πω, δε το έχω καταλάβει. Επίσης, κάποιος πρέπει να τους είπε οτι μπορούν να κόβουν τα αρσενικά στο τέλος, για να μη παιδεύονται. Είμαι σίγουρη οτι πάνε εκεί μόνο για να τα ψεκάσουν και να τα ποτίσουν, και τελικά χωρίζονται τα αρσενικά από τα θηλυκά αφού κοπούν. Το αποτέλεσμα είναι αυτό το πράμα, με το φουλ σπόρι, τους φτωχούς παπάδες και τη ντάγκλα. Βάλε τώρα οτι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ εχθρός της κάνναβης, ειδικά της sativa, είναι τα κόκκινα ακάρεα. Κάτι μικρά, σατανικά αραχνάκια που πίνουν κυριολεκτικά το αίμα στο φυτό, και δε το αφήνουν να μεγαλώσει κανονικά. Να κάτι που αποφεύγετε εύκολα αν φυτεύεις μέσα στο σπίτι. Διότι έξω, είναι πολύ δύσκολο να αποφύγεις αυτούς τους μικρούς κόκκινους διαβόλους. Και μαντέψτε με τί αποφάσισαν να λύσουν οι αλβανοί καλλιεργητές το πρόβλημα; με κοινό κατσαριδοκτόνο. Αυτό, αν απορείτε τόσο καιρό γιατί διάολο το ψεκάζουν. Γι αυτό το ψεκάζουν, και όχι επειδή όπως νομίζουμε μερικοί, γίνεται το χόρτο πιό ακουστικό. Αηδία γίνεται σκέτη.

MagikaManitaria είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
MagikaManitaria είπε...

Πολύ όμορφο άρθρο, σπανίζει για τα "ελληνικά" δεδομένα. Για σπόρους μπορείτε να δείτε εδώ:
http://magikamanitaria.com

To site ψάχνει κόσμο για advertising όποιος blogger θέλει να βάλει κανα banner στο blog του να κερδίσει και τίποτα το λέει και το συζητάμε.

Unknown είπε...

to site magika manitaria einai nomimo?

Ανώνυμος είπε...

Ena Fito Gia Tin Parti Mou Mp0rw Na Valw i Xriaz0me kai alla ??? Kai p0te katalavenw gia na parw tin sodeia... geia to tcigaro oxi gia tpt allo...

Ανώνυμος είπε...

Επειδη βλεπω πως πολλοι ρωτανε πως να ξεχωρισουν τα αρσενικα απο τα θηλυκα δειτε ενα κατατοπιστικο βιντεο με τις διαφορες τους ( http://www.youtube.com/watch?v=jyPm2mXo5F4 )

Ανώνυμος είπε...

re pou borw n vrw sporous ap edw..
ellada kai oxi n ts parageilw ap exwteriko

Ανώνυμος είπε...

re pou borw n vrw sporous ap edw..
ellada kai oxi n ts parageilw ap exwteriko

Ανώνυμος είπε...

ti akrivws lipasma xreiazetai to futo?? kai ti einai afta ta 3 noumera pou leei sto arthro parapanw?? an thelw na parw loipasma pws tha to zhthsw??? afto me ta tria noumera tha tou pw??

Ανώνυμος είπε...

PLEASE apanthste r paidia .

Ανώνυμος είπε...

Re paidia exo ki ego tin idia aporia me kapoia paidia apo kato pou den exei apantithei.
Pos ksexorizoume ta arsenika ap ta thilika kai se poia xroniki periodo prepei na arxisoume na vgazoume ta arsenika?

Ανώνυμος είπε...

egw pedia m efere ena palikari 6 sporakia tha ta fytepsw eksw se ena kalo erimiko mero me prostasia k konta sto spiti mou k tha diavazw na mathenw apo to internet pws na to kanw swsta paralhla omws epidh dn kserw an tha petyxei tha agorazw opws agoraza toso kero na pernaw kala .Sthn ygeia sas magkes xD

Ανώνυμος είπε...

Apantiste ama mporite... ti diaolo stin steni sas valane ??? :/

Ανώνυμος είπε...

i Founta einai ta fila ??? ta fila kapnizonte ???

Growslinger είπε...

Distixws iparxei apeiri parapliroforisi stin Ellada sxetika me auto to magiko fito pou opoios to diavazei auto eimai sigouros oti to agapa. Loipon katarxin "fouda" einai to louloudi tou fitou marixouana kai oxi ta fila tou opws nomizoun oi perissoteroi.I teleia fouda me to perissotero THC einai i sinsemilla opws diavazetai parapanw pou den einai tpt allo apo to thiliko fito pou den exei anaparaxthei me tin giri tou arsenikou kai auto to petixainoume me to ameso kserizoma kai apomakrisma olwn ton arsenikwn me to pou ta anagnwrisoume.Pote to anagnwrizoume to leei kai sto video pou egine post parapanw to vlepoume stin arxi tis anthisis tou fitou dld otan girname to fws se 12 wres anoixto 12 kleisto anamesa ston kormo kai sta parakladia.Episis kati allo pou diavasa parapanw sokolata den einai i indiki kannavi alla to hassis pou vgainei kai apo ta 2 eidi marixouannas kai tis indikis alla kai tis sativa pou den kserw tin elliniki onomasia.Gia paragelies sporwn tha sas proteina apo ekswteriko gt akoma kai elliniko site na ipirxe den kserw kata poso asfales tha itan alla kai tin poiotita twn sporwn pou tha parexei.Proswpika benw strato ton epomeno mina kai me to pou vgw tha psaksw na noikiasw ena spiti me kapoion extra xwro opou tha to kanw grow room tipou doulapas.To mono provlima pou tha adimetwpisw tha einai na vrw ena magazi pou na poulaei ola ta aparaitita ergaleia opws labtires,labes,anemistires,xronodiakoptes,metasximatistes,aeragwgous,filtra osmis,sigastires tou aporofitira (eidika an tha eimai se polikatikoia opws kai to filtro osmis),lipasmata,glastres,kivakia rockwool (stin ellada nomizw ta lene petrovamvaka),riziki ormoni gia tous klonous,metrites igrasias kai thermokrasias,plastiko adanaklastiko fillo pvc gia ta toixwmata kai to ligotero apo ola ksileia gia tin kataskeui twn 3 doulapiwn gia to kathe stadio twn fitwn: stadio sporwn/klwnwn kai i mana sto idio doulapi me ena rafaki stin mesi,ena gia to fitiko stadio k 3o kai teleutaio gia to stadio tis anthisis pou einai kai to poio simadiko.To poio wraio me auti tin ipothesi einai oti agorazeis mia fora sporia kai meta ama ta manatzareis kala pou to olo sistima einai poli gia na to eksigisw auti tin stigmi (an odws to xreiazeste borwn na sas to perigrapsw)boreis na exeis sinexi sodia kratwdas mia mana sinexws sto fitiko stadio kai kovwdas klwnous apo autin.An xreiazeste kati allo rwtiste.Gia na enimerwthite padws gia tin eswteriki alla kai tis adartiki ekswteriki kallergia katevaste i agoraste ta ekseis 2 vivlia pou einai ipervolika xrisima gia olous emas tous arxarious: The Cannabis Grow Bible kai to How To Grown Medical Marijuana by Todd McCormick iparxoun fisika 10ades alla vivlia alla egw auta ta 2 exw diavasei mexri stigmis. LEUTERIA STIN FOUDA KAI THANATOS SE OLOUS OSOUS PARAPLIROFOROUN TA PLITHI OTI KANEI KAKO KAI DEN PREPEI POTE NA NOMIMOPOIEITHEI!!!!

Growslinger είπε...

Distixws iparxei apeiri parapliroforisi stin Ellada sxetika me auto to magiko fito pou opoios to diavazei auto eimai sigouros oti to agapa. Loipon katarxin "fouda" einai to louloudi tou fitou marixouana kai oxi ta fila tou opws nomizoun oi perissoteroi.I teleia fouda me to perissotero THC einai i sinsemilla opws diavazetai parapanw pou den einai tpt allo apo to thiliko fito pou den exei anaparaxthei me tin giri tou arsenikou kai auto to petixainoume me to ameso kserizoma kai apomakrisma olwn ton arsenikwn me to pou ta anagnwrisoume.Pote to anagnwrizoume to leei kai sto video pou egine post parapanw to vlepoume stin arxi tis anthisis tou fitou dld otan girname to fws se 12 wres anoixto 12 kleisto anamesa ston kormo kai sta parakladia.Episis kati allo pou diavasa parapanw sokolata den einai i indiki kannavi alla to hassis pou vgainei kai apo ta 2 eidi marixouannas kai tis indikis alla kai tis sativa pou den kserw tin elliniki onomasia.Gia paragelies sporwn tha sas proteina apo ekswteriko gt akoma kai elliniko site na ipirxe den kserw kata poso asfales tha itan alla kai tin poiotita twn sporwn pou tha parexei.Proswpika benw strato ton epomeno mina kai me to pou vgw tha psaksw na noikiasw ena spiti me kapoion extra xwro opou tha to kanw grow room tipou doulapas.

Growslinger είπε...

To mono provlima pou tha adimetwpisw tha einai na vrw ena magazi pou na poulaei ola ta aparaitita ergaleia opws labtires,labes,anemistires,xronodiakoptes,metasximatistes,aeragwgous,filtra osmis,sigastires tou aporofitira (eidika an tha eimai se polikatikoia opws kai to filtro osmis),lipasmata,glastres,kivakia rockwool (stin ellada nomizw ta lene petrovamvaka),riziki ormoni gia tous klonous,metrites igrasias kai thermokrasias,plastiko adanaklastiko fillo pvc gia ta toixwmata kai to ligotero apo ola ksileia gia tin kataskeui twn 3 doulapiwn gia to kathe stadio twn fitwn: stadio sporwn/klwnwn kai i mana sto idio doulapi me ena rafaki stin mesi,ena gia to fitiko stadio k 3o kai teleutaio gia to stadio tis anthisis pou einai kai to poio simadiko.To poio wraio me auti tin ipothesi einai oti agorazeis mia fora sporia kai meta ama ta manatzareis kala pou to olo sistima einai poli gia na to eksigisw auti tin stigmi (an odws to xreiazeste borwn na sas to perigrapsw)boreis na exeis sinexi sodia kratwdas mia mana sinexws sto fitiko stadio kai kovwdas klwnous apo autin.An xreiazeste kati allo rwtiste.Gia na enimerwthite padws gia tin eswteriki alla kai tis adartiki ekswteriki kallergia katevaste i agoraste ta ekseis 2 vivlia pou einai ipervolika xrisima gia olous emas tous arxarious: The Cannabis Grow Bible kai to How To Grown Medical Marijuana by Todd McCormick iparxoun fisika 10ades alla vivlia alla egw auta ta 2 exw diavasei mexri stigmis. LEUTERIA STIN FOUDA KAI THANATOS SE OLOUS OSOUS PARAPLIROFOROUN TA PLITHI OTI KANEI KAKO KAI DEN PREPEI POTE NA NOMIMOPOIEITHEI!!!!

Growslinger είπε...

Signwmi gia to diplo post nimiza den to pire to prwto logo megethous kai to ekopsa sta 2...Kai kati pou ksexasa einai an kserete kamia megali agora me kipeutika eidi stin Athina i Lamia gia ola ta parapanw ilika pou anefera tha voithousate poli.

Ανώνυμος είπε...

exw akusi pos spori apo tin trofi kanariniwn ama tus fitepsis ginode
xasisidedra

Ανώνυμος είπε...

Pedia blepw oti auto to post arxise 3 xronia prin !!

Osoi pleon mporoun na doun auto to post kai na asxolithoun as boithisoun ligo...

1)Ta thilika dentra ta katalavenis apo ta aspra trixomata tous kai molis ksexorisis ta thilika apo ta arsenika diladi tin periodo pou bgazoun aspra trixomata tote bgazis ta arsenika ...!!! tα ermafrodita den mporo na katalavo ti einai kai tha ithela mia eksigisi .. pos ta katalavenoume kai an xriazete na ta bgaloume ... !

2)O teleuteos filos mas pou mas milise sxetika me to pos na fitepsoume to dentro mas anefere kapoia pragmata opos filtra anemistires kai diafora alla .. mallon epidi ithele na kanei ena olokliro domatio...Otan egw tha thelw na kanw mia glastra mono!!kati to tonizw mono mia glastra pia einai ta aparetita pragmata pou tha xriasto ???
Apo oso kserw tha xriastw poli kalo xwma 3 sigkekrimena lipasmata gia to xoma kai to dentro,episis lampa 40watt Gro-Lux lamptiras fthorismou i lamptires VHO ! Ti epipleon tha xriasto ektos apo auta ??

3)posous sporous prepei na baloume mesa sto doxio pou tha topothetithi kai to xoma?kai to doxio ti diametro kai ipsos prepei na exei ??Kai posous thilikous sporous posous arsenikous kai posous ermafroditous prepei na exoume ?? gia mia glastra ??

Opios mpori as apantisi stis erotisis mou tha me dieukolini poli !!
euxaristo ek ton proteron ante kai stin igia mas ena !! :P

Γαύρος :) είπε...

Καλησπερα κ απο μενα! :)
Καταρχας οποιος δεν ξερει να μην πεταει ακυρα! (το λεω για το παλικαρι που ειπε οτι βγαινει φουντα απο το καναβουρι των καναρινιων!!!) Μακαρι να ητανε ετσι φιλε...
Λοιπον, παμε στο ψητο!
ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ SITE ΕΙΝΑΙ ΤΟ http://www.hydrogrown.com.cy/greek/index.asp
οπου μπορειτε να βρειτε λαμπες και αρκετα απο τα υπολοιπα αξεσουαρ... Εξαερισμους, φιλτρα, λιπασμα ειδικο για φουντα!... :)
Χρονοδιακοπτη δεν εχει νομιζω, αλλα αυτον μπορειτε να τον βρειτε απο μαγαζι με ηλεκτρικα! Ειδικα τα Χριστουγεννα πουλανε κ στα jumbo για να βαζεις τα φωτακια! χαχαχα!
Παντως, εχει κατι ΚΙΤ φωτισμου εκειπερα 400 ή 600 W που συμφερουν πολυ!! :)
Ο φιλος που θελει να βαλει 1 γλαστρουλα (υποθετω μιλας για indoor), θα παρει την 400αρα και θα βαλει 4 δεντρακια ξερω γω...
(Αφου θα καιει που θα καιει η λαμπα, αφου αμα σε πιασουν θα σε γ@μησουν που θα σε γ@μησουν, τουλαχιστον βαλε 3-4-5 δεντρακια να εχεις να πινεις... χεχε!)
Α! Να παρατηρησω εδω οτι αν καποιος αποφασισει να βαλει πχ. 5 δεντρα κ πει να παραγγειλει απο τον ιντερνετ (feminized καλυτερα θα προτεινα), μην παρει ακριβως 5 σπορια! Καποιο μπορει να μην σκασει καν, να ειναι ψωφιο, καποιο αλλο μπορει να σκασει αλλα να ξεραθει οταν ειναι μικρο κ ευαισθητο.. Εχουμε κ απωλειες παντα...
Οποτε παρτε παραπανω, μην κανετε τσιγγουνιες! Καλυτερα να σου μεινουν περισσοτερα απο οτι υποστηριζει ο χωρος σου, παρα λιγα κ να χασεις δεντρα για τσιγγουνια 25€ που κανει μια οικονομικη 5αδα feminized σπορια! ;)
Αν μπουνε στην γλαστρα κ πεταξουν, μετα δεν παθαινουν τιποτα,θα μεγαλωσουν, αν το περιβαλλον ειναι καλο φυσικα!
Βασικα μπορειτε να κανετε καμια προβα τζενεραλε: Βαλτε οτι να'ναι σπορακια που θα βρειτε στην φουντα που θα πιειτε σημερα το βραδυ σε βαμβακι να σκασουν, κ φυτεψτε σε μια γλαστρουλα ή κ μπολακι μικρο με χωμα, απλα για να παρετε το κολαϊ που λενε! Κ μετα απο 3 μερες που θα δειτε οτι επιασαν πεταχτετο, απλα για προπονηση λεω να το κανετε.. ;)
(αν τα σπορια δεν σκασουν, τοτε πινετε αλβανο ψημενο στον φουρνο μαλλον!!! χαχαχα!)
Προσοχη μεγαλη θελει ο εξαερισμος!!
Θελουνε αερα τα φυτα! Υποτιθεται οτι ζουν στην εξοχη τα φυτα!
Το καλυτερο ειναι να υπαρχει κ ενα παραθυρο για να ανανεωνεται ο αερας κ να πεφτει κ η θερμοκρασια! (η λαμπα βγαζει τρελη ζεστη, κ ο μετασχηματιστης ΚΑΙΕΙ μονιμως..)
Φυσικα το παραθυρο σημαινει οτι καποιος ισως παρατηρησει οτι υπαρχει μονιμως ΠΟΛΥ φως μεσα στο δωματιο, πραγμα που ειναι καρφωμα! Κρυφτειτε! :Ρ
Αλλιως θες ολοκληρο συστημα εξαερισμου, δηλ αρκετα εξοδα... :(
Ενα ανεμιστηρακι φυσικα επιβαλεται να τα χτυπαει!
Κ για να ανανεωνει τον αερα, κ να τα κουναει λιγο να δυναμωνουν, μην γινουν ατροφικα!
Τι αλλο?...
Site για σπορια υπαρχουν αφθονα..
Για αρχαριους θα συστηνα μια ποικιλια που δεν ειναι πολυ διασιμη, αλλα ειναι πολυ καλη κ ευκολη στην καλλιεργεια: top44 και μπορειτε να το βρειτε εδω: http://weedseedshop.com/cannabis-seeds/feminized/Top-44-Feminized-5.html (με δωρεαν μεταφορικα! :P )
Φυσικα αφου θα κανετε το ενχειρημα βαλτε κ μια 2η τουλαχιστον ποικιλια! μια σατιβουλα επιβαλεται πιστευω... :D Αν και οι σατιβες ειναι πιο αργες, αλλα αξιζει...
Προσοχη λοιπον γιατι θα 'χουνε διαφορετικους χρονους!
Ο χρονος flowering time που θα δειτε οτι λενε στα φουντοsite, ειναι ο χρονος απο την στιγμη που θα του ελαττωσεις το φως απο τις 20με24 ωρες μερα, στις 12 μερα-12 νυχτα!
Κ τοτε θα βγαλει το.. flower, εξου και flowering time. χεχε! Αρα θα εχουν προηγηθει καποιες (αρκετες) βδομαδες πριν που το φυτο θα μεγαλωνει!

Τελος, οσο αφορα τα θυληκα-αρσενικα..
ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΣΤΟ GOOGLE Κ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΡΕ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ, ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ!!! :D
Αντε, παρτε μια κατατοπιστικη εικονα:
http://2.bp.blogspot.com/_CyaqN1PgNvI/S_oz9eKEKbI/AAAAAAAABGQ/ltV05dkvZ04/s1600/male_female_cannabis.jpg
Με λιγα λογια αμα το δειτε οτι βγαζει.. @αρχιδι@, τοτε ειναι αρσενικο ή ερμαφροδιτο (δηλ μπασταρδο, gay) κ τρωει ποδι!!!
Απλο... στην θεωρια τουλαχιστον!
Γι αυτο εγω σαν προτεινω να παρετε feminized seeds να βγει στανταρ (ετσι λενε τουλαχιστον) θηλυκο!

ΣΠΕΙΡΤΕ ΧΟΡΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα αλανια
ειμαι στην διαδικασια που το σκεφτομουν και ξεκινησα
εβαλα 5 σπορια διαλεχτα απο πολυ καλη φουντα σε βαμβακι βρεγμενο
τα 3 πεταξαν ριζα μετα απο κατι ωρες
πηρα γλαστρες 40*40*40 με καλο χωμα απο μαγαζι
εσκαψα μισο δαχτυλο και λιγο παραπανω το απαλο χωμα και εβαλα τα σπορια σε καθετη θεση
καλυψα αναλαφρα και περιμενω.
ποιο ειναι το επομενο βημα ακριβως απο θεμα ποτισματος,ηλιου.τα εχς στο δωματιο σε ανοιχτο χωρο και τα φεγγει προς το παρων λαμπα απο πορτατιφ μεχρι να πεταξουν εχω την ανεση να τα βγαλω και εξω για καποιες ωρες μιας κ μενω στο βουνο χωρις γειτονες.
αν καποιος το εχει βιωσει μ λεει!ευχαριστω και βιβες!

Ανώνυμος είπε...

3erei kaneis poso asfales einai h agora sporwn apo site opws magikamanitaria.com, h an yparxei kindinos?? exei polu wraia seeds kai einai peirasmos.

Tomys είπε...

Na rwtisw kai egw.ParatHrHsa oti eipes na koBoume to dentro otan bgalei tis fountes.Den mporw na kratHsw ena dHladH kai na to afHsw na an9isei kai deuterH fora?

Ανώνυμος είπε...

λοιπον μαγκες απο αυτα που εχω μαθει στα 2,5 χρονια χασισοκαλλιεργειας ειναι οτι τα θυληκα τα ξεχωριζεις απο το λευκο τριχωμα τους και τα σχεδον μηδαμινα σπορια που εχουν σε αντιθεση με τα αρσενικα,τα ερμαφροδιτα παλι ειναι η ποικιλια του skunk η οποια δεν βγαζει καθολου σπορους και ξεχωριζει απ'τα κοκκινα τριχιδια που περικλειουν τη φουντα.

Ανώνυμος είπε...

Τομυ φιλε μου, οχι δεν γινεται αυτο που λες, δεν ειναι κλιματαρια η φουντα, δυστυχως! :D Ειναι.. μιας χρησης!
Οσο για τον κινδυνο πιστευω οτι δεν υπαρχει κανενας, αλλωστε δεν ειναι παρανομο να εχεις σπορια!! Το παρανομο ειναι να τα φυτευσεις...
Γι'αυτο αλλωστε τα πουλανε νομιμα τα site, και σου λενε να τσεκαρεις ο ιδιος τους νομους της χωρας σου γιατι ισως απαγορευεται η καλλιεργεια της ινδικης κανναβης. κ ετσι επιτρεπεται μονο να τα εχεις σαν σουβενιρ ή απλα να τα παρεις και να περιμενεις μεχρι να αλλαξει ο νομος! (χαχαχα! Εδω γελαμε..)

ΥΓ: Εσυ ανωνυμε απο πανω μου νομιζω οτι λες μεγαλες ακυρουμπες, τα εχεις μπερδεψει λιγο τα πραγματα!! :)

Ανώνυμος είπε...

Ας καταλάβουμε επιτέλους που ζούμε! και η κατοχή σπόρων αποτελεί αδίκημα, η απαγόρευση είναι καθολική. Πότε όμως θα σταματήσει αυτός ο παραλογισμός; Εδώ σας θέλω...

Ανώνυμος είπε...

Δεν εκατσα να διαβασω ολες τις απαντησεις, θα παραθέσω και εγω τις γνωσεις μου ετσι γιατι μου ηρθε.

Το δεντρο της κανναβης ειναι ας πουμε σαν τον ανθρωπο υπαρχουν αρσενικα και θυληκα φυτα.
Οταν τα φυτα μετα απο μερικες βδομαδες αρχιζουν ή να βγαζουν κατι σαν λευκες τριχες (θυληκα) η να βγαζουν μικρα μπαλακια (αρσενικα)
Αν δεν απομακρυνεις τα αρσενικα αμεσα τοτε αυτα τα μπαλακια ανοιγουν και απελευθερωνουν μια ασπρη σκονη που γονημοποιει το θυληκο φυτο με αποτελεσμα να βγαλει σπορια και το θυληκο.
Οταν μεγαλωνεις μονο θυληκα φυτα (ανθος χωρις σπορια) τοτε λες οτι εχεις σενσιμιλιανα!!!

μπορεις να καπνησεις αρσενικο (σπορια πολλα) θα σε μαστουρωσει, αλλα την ποιοτητα και την δυναμη που θες να εχει το χορτο θα την βρεις μονο σε θυληκο φυτο!!!!
Παμε στους αλβανους τωρα...
Ο Αλβανος δεν τον νιαζει η ποιοτητα αλλα η ποσοτητα ετσι πεταει τα σπορια στο χωραφι καιοταν τα φυτα ειναι ετοιμα τα μαζευει εν το μεταξι δεν εχει κατσει να ξεχωρησει τα αρσενικα (ειπαμε νοιαζεται για ποσοτητα) αυτα με την σειρα τους εχουν γονημοποιησει τα θυλικα και καταντανε ολα με σπορους. Αυτο ειναι το μικροτερο προβλημα γιατι δεν σταματανε εκει....
Στην συνεχεια πρεπει αφου κοψεισ το φυτο να το αποξηρανεις (θελει το χρονο του και αυτο) οι αλβανει το κανουν και με τεχνιτους τροπους αεροθερμα κλπ κλπ πραγμα που καταστρεφει το φυτο... στην συνεχεια τα ψεκαζουν με τεζα , τα κατουρανε , και βαζουν και αλλα χημικα ωστε να ελαχιστοποιησουν την πιθανοτητα τα μα μυρισει σκυλος.
Αν εισαι τυχερος και εχεις καμια καλη άκρη και πινεις ελληνικο (σπανια) η εχεις παει κανα ταξιδακι Amsterdam θα καταλαβεις αμεσως για την χαςτικη διαφορα που υπαρχει στην ποιοτητα.
Να δεισ φουντα στο Amsterdam να παθεις πλακα. χρωμα τοσο εντονο οσο το πρασινο της Kawasaki μυρωδια που δεν παιζεται και με 1γραμμ απο εκει βγαζεις 7-8 τρυφιλα αρκετα κλαστικα και για τον every day user.

Ανώνυμος είπε...

to teleutaio sxoleio tou palikariou pou etsi tour8e na pei tn apopsh tou me kalipse me to kopsimo ton arsenikwn(koveis ta mpalakia an katalava kala)
xoma na parw apo magazi gia mia glastra kai poso xwma?to lipasma einai diaforetiko?

Unknown είπε...

episis posa sporia 8a xreiastw gia mia glastra h 8a htan kalh idea na parw alvanika sporia ths piatsas gia thn kaliergia??h an evaza ta sporia apeu8eias sto xwma xwris thn diadikasia me to vamvaki sto giaourtokouto 8axei epitixeia??

Ανώνυμος είπε...

po re pedes tixeri ine osi boroyn na fitepsoyn spitia toys ti na kano ego pou ime molis 17 ke sw me tous gonis mou an boroysa 8a fiteva ke 8a tin epina sinehia mesa sto spiti horis na me niazi an 8a me piasoyn. diavasa ola ta parapano sxoli fandazome 8a iste oli ke gamo ta pedia zoi kante re oso zoume giati meta pote kaneis den kseri

Ανώνυμος είπε...

pios kseri na mu protini ena kalo sporo na paragilo me kali funditsa ke orea mirodia ke pano apo ola gefsi ?

Ανώνυμος είπε...

ego paidia 3ero ton alon tropo apla pernw xoma bazo 2-3 sporakia k ston hlio sinexia k to brady mesa k teleiose to 9ema k se 3 mines arxizi na bgenei oxi na kaneis olokliri diadikasia gia mia founta;p

tonaras είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ama mou exei megalosi to fito me hlio kai meta to balw me laba 8a pa8i tpt

Ανώνυμος είπε...

Kalo to ar8o alla poli doulia... ego Leo protimo na to paro etimo kai opos to 8elo (3 filo 4 filo 5 filo ) paroti na pedevome me pia einai ta arsenika kai pia einai ta 8ilika.... alla opos protimai kanis.

Ανώνυμος είπε...

Kalo to ar8o alla poli doulia... ego Leo protimo na to paro etimo kai opos to 8elo (3 filo 4 filo 5 filo ) paroti na pedevome me pia einai ta arsenika kai pia einai ta 8ilika.... alla opos protimai kanis.

Ανώνυμος είπε...

paidia den mporw na diabasw ola ta comment sas alla saas parakalw pite mou sthn ellada pou mporw na brw sporous ke poso asfales ine na parw apo internet ??? ke ana kapios kcerei pio idos ine kalutero gia mesa sto spiti??

Ανώνυμος είπε...

mages molis vgike to fito mou kai proseuxomai na einai thiliko..... kserei kaneis kanena pio suntomo tropo na to mathw apo to na perimenw na dw aspres trixes oi mikra mpalakia?? to euxaristw mou afou apantisetai

Ανώνυμος είπε...

kseri kanenas ...ti lampes tha paro gia ....esoteriko xoro .....

Ανώνυμος είπε...

paidia egw exw valei ena sporo se mia glastra sto balkoni mou kai exw duo erwtiseis....arxika tha fitrwsei tipota me ton ena sporo i prepei na valw perissoterous..? kai meta ama fitrwsei uparxei periptwsei na min bgalei tipota ama einai arseniko ??

shadow_gallery@hotmail.com είπε...

mages exei videos pou mporeite na ta katevasete meso torrent mazi me e-books ta opoia deixnoun-lene pws akrivws na kaneis ena sporaki fountwto paradeiso(to onoma tou sygekrimenou video pou pisteuw oti taleei pio analytika ap'ola einai guide to grow cannabis, pounomizw oti vriskete se ena paketo me videos kai e-books pou legete grow seed h kapws etsi...genikotera an psaksete sxetika me torrent kai magnets tha vreite polla videos gia megalwma, pws na kanete to eswteriko sas thermokhpio kai polla alla.. ;)egw lew siga siga na ksekinhsw.. :D. kwstakhs tou 85 apo voreia ellas...

Ανώνυμος είπε...

mages..skeftomai.. giati zw me goneis akoma an peirazei ntetoa to fytepsw se zardiniera h kati tetoio mazi me alla fyta megalomena kapws hdh gia kavatza.h akoma kai se xwma pou idh yparxei edw kai xronia se kapoio pateri as poume ..plz apanthste mou opoios borei .. kai kati allo twra pou ne kalokairaki etsi kai lypsw kana 10hmero tin gamhse to fyto i oxi;

Ανώνυμος είπε...

mages..skeftomai.. giati zw me goneis akoma an peirazei ntetoa to fytepsw se zardiniera h kati tetoio mazi me alla fyta megalomena kapws hdh gia kavatza.h akoma kai se xwma pou idh yparxei edw kai xronia se kapoio pateri as poume ..plz apanthste mou opoios borei .. kai kati allo twra pou ne kalokairaki etsi kai lypsw kana 10hmero tin gamhse to fyto i oxi;

Ανώνυμος είπε...

re mages pou tha vroume sporous...?

Ανώνυμος είπε...

H Fouda einai kalh gia kopsimo otan exei vgalei kapia portokalo-kafe trixidia..
oso pio skouro einai to xroma twn trixidiwn otan th kopseis toso pio poly 8a se daglarei opote einai kalytera na mhn ta afhseis na skourinoun...

grow room είπε...

poulao grow box s aftosxedio ntoulapi super kavantza style grafio + exaerismo anemistirakia silent fun etima ntouh + kalodiosis ependimena tixomata diastasis upsos perni xalayra 3is 4ris 3litres glastres

upsos ntoulapi 74 pontous usodos apo piso krifi porta to mono pou xriazete einai lampes gt den mporo na tis doso tis opies mporite na vrite sto alegre.com athina thesaloniki ktlll

grow room είπε...

h timi einai 300 evro pedes gia to grow

Ανώνυμος είπε...

apo tote p vgazei aspres trixes meta apo poso kairo 8a einai etoimo?

Ανώνυμος είπε...

re mages vazw xronia dentra {akoyste} ti epathe to fyto. to evala se glastra telos martioy anthise mesa ioylioy psomone h foynta mexri 5 avgoystoy kai sporiase. 10 meres meta ta sporia sporia, h foynta psomoni ala oxi opws tha eprepe.to afinw 8 meres apotisto to kovw to pinw kai pathenw zimia! to lew giati moy simveni proti fora.

tsilos είπε...

re mages vazw xronia dentra {akoyste} ti epathe to fyto. to evala se glastra telos martioy anthise mesa ioylioy psomone h foynta mexri 5 avgoystoy kai sporiase. 10 meres meta ta sporia sporia, h foynta psomoni ala oxi opws tha eprepe.to afinw 8 meres apotisto to kovw to pinw kai pathenw zimia! to lew giati moy simveni proti fora.

Ανώνυμος είπε...

magkes to site magika manitaria einai apati emena me fagane 120 euro ta ka8ikia kai an psaxtite ligo se forums 8a dite fagan lefta apo polous min agorazete magkes apo eki parte apo gnostes seed banks opos atitibe - nirvana - serius seeds ktlp

Ανώνυμος είπε...

Paidia epeidh vlepw to katexete to thema k eimai prwtara thelw thn polutimh voitheia sas. Gia arxh an vgei ena dentraki na parw to kolah tha einai kala. Ennoeitai oti proorizontai ola gia proswpikh xrhsh. Nai eimai axortagh to omologw :P Evala 3 sporous katefthian se xwma alla ena xwma to opoio einai polu elafru araxnoifanto sxedon k menei monimos ugro me elaxistes stagones nerou ana 2-3 meres. Telospantwn mou petaxtike ena kotsanaki prasino xthes to opoio einai pio megalo shmera alla exw th glastra sto parathuro opou k nomizw de fwtizetai arketa k epishs nomizw oti exei arxisei k kanei k psuxra gia to futo. Thelw ta fwta sas gia to ti poreia na akolouthisw mpas k to swsw.

Euxaristw prokatavolika :D

Ανώνυμος είπε...

Εγω δυστυχως τρεχω σαν τον μαλακα ολοκληρη πορεια βραδιατικα επειδη ειναι χοιβλα εδω που μενω,μια με τα κωλοπροβατα τους,μια η ακριδα,μια οι ρουφιανοι εμεινα με ενα δεντρακι που βγηκε αδυνατο ψηλο με πολυ αδυνατα παρακλαδια και κατι φουντακια της πουτσ.. πολυ λεπτα.
ειναι πανω απο 2 μετρα αλλα πολυ αδυνατο-το φως αντε να το χτυπαει 3 ωρες τη μερα επειδη το έχω καλυψει πολυ καλα να μη φαινεται-εριξα κοπρια πριν μια βδομαδα και πηρε καπως τα πανω του αλλα ειναι πολυ λεπτα και μικρα τα φουντακια αφου οπως ειπα ειναι λιγες μερες πυ αρχισε να φουντιαζει.
Δεν ξερω τι να κανω και εχω κουραστει να τρεχω σαν λοκαντζης στου διαολου τη μανα-ασε που φοβαμαι μη το καταστρεψουν τιποτα βροχες,δεν βαζω τωρα πρωτη φορα αλλά ποτέ δεν έχω ξανασυναντησει τετοιο προβλημα.
το φυτο ειναι ινδικη σατιβα και ηξερα οτι θα αργησει αλλά πλεον κουραστικα γιατι κανω χιλιομετρα καθε βραδυ και προκοπη δεν βλεπω.
θελω τη συμβουλη σας ρε παιδια και παρακαλω αν ξερει κανεις να μου πει τι στο διαολο να κανω επιτελους,να ριξω λιπασμα που ειμαι κατα?να μειώσω κι αλλο το φως,δηλαδη να το καλυψω κι αλλο με κλαρια η κατι δυχτια για ελιες?τι?εχω φρικαρει αν υπαρχει μια εγκυρη σωστη γνωμη γραψτε τη
αλλιως να παει να γαμηθει το κωλοδεντρο΄κουραστηκα
'panoramix'

RadioStaba είπε...

BRAVO FILARAKI !

Ανώνυμος είπε...

filarako exwbali 2lowryder ena ak 47 k ena royal queen to provlima mou ein otn tha anthoforisoun tha mirizoun????ta exw st spith m?

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλε σε παρακαλω γιατι νομιζω την προηγουμενη φορα οτι την <>.Πως ξεχωριζονται τα θυλικα με τα αρσενικα και τα ερμαφροδιτα?? απαντα σε παρακαλω..

Ανώνυμος είπε...

pame gia 5o xrono pou trexei to thema paidia kai eimai polu xaroumenos pou oloi psaxnontai kai den tous arkoun ta vrwmirika kai akriva(se sxesh me thn poiothta)tsigara pou pairnoume.kalo psaksimo kalo fytema kalo piwma vives na eiste kala oloi na prosexete

Ανώνυμος είπε...

pws 3exwrizo ta 9ilika apo ta arsenika? ;\ aaa kai epeisis ama balw lipasma autos p 9a to kapnisei dn 9a pa9ei dilitiriasi?

Ανώνυμος είπε...

pws 3exwrizw ta 9ilika apo ta arsenika? ;\ aaa kai ama balw lipasma dn 9a pa9ei dilitiriasi o allos p 9a to kapnisei?

Ανώνυμος είπε...

pws 3exwrizw ta 9ilika apo ta arsenika? ;\ aaa kai ama balw lipasma dn 9a pa9ei dilitiriasi o allos p 9a to kapnisei?

Ανώνυμος είπε...

pws 3exwrizw ta 9ilika apo ta arsenika? ;\ aaa kai ama balw lipasma dn 9a pa9ei dilitiriasi o allos p 9a to kapnisei?

Κοντος είπε...

καλησπερα και μπραβο σε οσους δινουν απαντησεις!
κατα αρχην ολοι μα ολοι ρωτατε πως ξεχωριζετε τα αρσενικα με τα θυληκα...
ανοιξτε τα στραβα σας και κοιταχτε ΟΛΕΣ τις αναρτησεις και θα σας λυθουν ολες οι απορειες.
εγω αυτο που δεν καταλαβα και δεν εχει δωσει κανεις απαντηση ειναι τι(?) και ποια(?) ειναι αυτα τα 3 συστατικα που πρεπει να εχει το λιπασμα μας...
Ευχαριστω εκ τον προτερων

kostas123456 είπε...

χρησιμοποιησα την μεθοδο σου το 2008 με σπορια ποθ πιρα απο το shayanashop.com εβαλα μεσα σε ντουλαπα 8 φυτα με λαμπα sony που πηρα απο το ιντερνετ με τα χαρακτηριστικα που ανεφερες χωρισα θηλυκα με αρσενικα στο διμινο πανω οπως ειπες και μου μειναν 3 υπεροχα δεντρα που απεδωσαν 260 γρ απιστευτο σκανκ.σαν αυτην την φουντα δεν εχω ξαναπιει απο τοτε...μπορει επειδη ηταν τα μωρα μου βεβαια..ξαναεβαλα μετα απο 1 χρονο παλι με τον ιδιο τροπο τα top44 τα οποια προμηθευτικα απο το ιδιο σιτε τα οποια κανουν flowering σε 44 μερες περιποθ και growing 1 μηνα και ειχα παλι τρομερα αποτελεσματα οχι βεβαια οπως την πρωτη φορα η οποια περα απο τρομερη φουντα με ειχε γυρω στους 6 μηνεσ στην τσιτα...thanks και για τους υπολοιπους ακολουθηστε τις οδηγιες και τα αποτελεσματα θα ειναι απλα απιστευτα.

Ανώνυμος είπε...

pou diaolo tha brw low ryder na futepsw?

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαγκες η φουντα ειναι ενα φυτο οπως ολα τα αλλα φυτα. Δεν ειναι επιστημη να φυτεψεις ενα φυτο. Ρωτηστε εναν παππου στο χωριο σας πως φυτευουν πχ ντοματες, μελιτζανες κλπ. και καντε το ιδιο πραγμα. Μπορεις να το φυτεψεις κατευθειαν στο χωμα ή μπορεις να κανεις το κολπο με το βαμβακι. Το ιδιο ειναι. Επισης οι λαμπες και το φως του ηλιου κανουν ιδια δουλεια. Καλο θα ηταν οπως λεει και ενα παλικαρι παραπανω να φυτεψετε πρωτα σπορους απο εναν αλβανο που θα πιειτε. Και ξανα λεμε Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΙΔΟΥς ΦΥΤΟΥ Ή ΣΠΟΡΟΥ. Οποτε αν φυτεψετε αλβανο και τον περιποιηθειτε και κοψετε τη φουντα την σωστη στιγμη θα βγει μια ωραιοτατη ελληνικη φουντα. Δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να παραγειλεται σπορους. Επισης τα περισσοτερα σκανκ που πουλουνται στην ελλαδα ειναι και αυτα προσεγμενες αλβανικες - ελληνικες φουντες. Αν το προσεξεις, θα βγει και γαμω τις φουντες οτι σπορο και αν βαλεις.

Τωρα για τα θυληκα και τα αρσενικα. Τα αρσενικα εχουν μικρα σπορακια στα κλαρια τους ενα τα θυληκα εχουν διαφανες - ασπρες τριχιτσες (αυτοι ειναι μη γινομενοι παππαδες). Οταν καταλαβαιτε ποια φυτα ειναι αρσενικα, τα ξεριζωνετε και τα στελνετε στο διαλλο κατευθειαν γιατι αλλιως θα γονημοποιησουν τους παππαδες και θα βγαλουν σπορια (σαν τους αλβανους). Τα φεμινεζ θα βγαλουνε και σπορους και φουντες. Σε αυτη την περιπτωση ή ειστε σε εγρυγορση και κοβεται συνεχεια τουσ σπορους απο το φυτο, πριν αναπτυχθουν ή το στελνεται και αυτο στο διαλλο να τελειωνεται και κρατατε τα θυληκα.

Το λιπασμα τωρα ειναι απλο. Πατε σε ενα μαγαζι που πουλαει γλαστρες, σπορους, φυτα, δεντρακια και χωμα και ζητατε λιπασμα απλο. Ξερουν αυτοι τι ειναι. Μπορει να σας ρωτησουν για τι το θελετε για να επιβεβαιοσουν τι ζητατε. Πειτε τους για ντοματες (γενικα οι ντοματες εχουν πολλα κοινα στην καλιεργεια και το μεγαλωμα τους με τη κανναβι).

Και μην αγχωνεστε, τα φυτα δεν πεθαινουν απο την μια μερα στην αλλη. Αν τα βλεπεται ξεραμενα (και το χωμα εχει γινει σαν τσιμεντο) ριχνεται νερο και επανερχονται. Αν τα βλεπεται αδυναμα και κρεμασμενα δεν ριχνεται νερο μεχρι να ξεραθει το χωμα. Δεν ειναι επιστημη μαγκες.

Και προσοχη γιατι αν σε βρουμε με δεντρα την γαμησες απλα.

Ανώνυμος είπε...

Και κατι ακομα. Η καλυτερη εποχη να το φυτεψεις ειναι αρχες μαρτιου. H φουντα θα ειναι ετοιμη γυρω στον Σεπτεμβρη ή λιγο νωριτερα, αλλα αξιζει τον κοπο να πινεις απο δικο σου φυτο. Και ποιοτητα και τσαμπα και πινεις και τον κοπο σου.

Επισης για οποιον σκεφτετε να το φυτεψει μεσα στο σπιτι, να προσεχει γιατι το η κανναβι μυριζει παρα πολυ. Θα μυριζει ολο το σπιτι σιγουρα και αν εχει κανα γειτονα περιεργο (πχ μπατσο, στρατιωτικο) καλυτερα να το ξανασκεφτει. Και εννοειτε μην κανετε τη μαλακια να το φυτεψετε σε τιποτα, παρκο, οικοδομη κλπ, γιατι σας δεσανε πανω στο ποτισμα.

Και ξανα λεω, μην αγοραζετε σπορους απο πουθενα, τουλαχιστον μεχρι να αποκτησεται εμπειρια στο πως να τα μεγαλωνετε, γιατι θα πανε στραφη τα λεφτα σας. Ολα τα τρελα σκανκ της ολλανδιας βγαινουν ετσι επειδη τα μεγαλωνουν επιστημονες και οχι γιατι εχουν τοση διαφορα οι σποροι.

Λιπασμα ριχνεις 2-3 φορες μεχρι να μεγαλωσει το φυτο και απο λιγο καθε φορα. Αμα δειτε το φυτο "πεσμενο" και αδυναμο και δεν φταιει το νερο ή ο ηλιος, τοτε ριχτε λιγο λιπασμα και ποτιστε μετα να αποροφιθει.

Επισης κατι αλλο που δεν αναφερθεικε πουθενα. Τα φυλλα της κανναβις κανουνε ωραιοτατο τσαι. Δινει λιγο κλασιμο (γιατι τα φυλλα εχουν λιγο thc, αλλα εχει γαματη γευση. Εχει σχεση και με την ποσοτητα βεβαια. Αν βαλετε πολλα φυλλα θα κλασετε περισσοτερο. Δοκιμαστε το παντως.


Και μην κανετε την μαλακια να διαδιδετε σε ολους οτι εχετε δεντρα. Αντε σε 2-3 εμπιστους φιλους σας να το πειτε. Ειναι σοβαρο αυτο μαγκες.

Το μεγαλωμε θελει υπομονη. Μην περιμενετε να πιειτε σε εναν μηνα. Η υπομονη θα καλυτερευσει και το πιωμα στο τελος.

Ανώνυμος είπε...

http://isohunt.com/torrent_details/28323914/grow+weed?tab=summary

edw 3 GB gnwsis how to grow weed

Ανώνυμος είπε...

klain main mages ksexwrizoyn apo ta sporia kai 2 vdomades apo thn fytra toys .tis periektikothtes twn skunk den mporoyme na tis kanoyme edw .mexri dwdeka ta ekato exoyme kai skotwnoyn vlepeis to xristo fantaro kai ta kalamatiana kai ta krhtika .oso gia tis sokolates den aksizei ton kopo na tyraniesai an exeis gamath foynta .to kyriwtero na ksereis na pineis.ta kapakia apagoreyontai gt grhgora zhtas olo kai pio dynata piwmata

Ανώνυμος είπε...

ta fyta theloyn arketo fyloxwma kai me thn spora toys vasiko lipasma kai argotera 2 3 fores epifaneiaka kai otan arxisoyn oi zestes ena rantisma me mykhtoktono pros apofygh skoylikiwn kai entomwn .to kyriwtero theloyn katharo xwro kai hlio olh mera .sygomidh mesa oktwvrh oxi nwritera .ta arsenika meta to fytrwma megalwnoyn grhgorotera apo ta thylika kai se kathe periptwsh deixnoyn amesws ta louloudia toys an ta afhseis h foynta ginetai sporiara kai mpourouxa kai tzampa o tsampoykas olo ton xrono

ΧΡΙΣΟΙ ΑΒΓΥ είπε...

γι αυτους/ες που θελουν να ξεχωρισουν τα αρσενικα απο τα θυληκα: τοσα βιντεο υπαρχουν στ youtube ρε μαγκες/ισσες. 1 αναζητηση να κανεις τοοσα θα βρεις.

Ανώνυμος είπε...

Εχει παραγγειλει κανεις σπορους απο ιντερνετ κ απο ποιο site. Ειναι αξιοπιστα η θα μας παρουν.αν εχει εμπειρια καποιος ας απαντησει ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σε ολους..ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να αποθηκευσεις 50-100 γραμμαρια πχ απο τωρα μεχρι το καλοκαιρι χωρις να χασει το τσιγαρο την δυναμη του;

Ανώνυμος είπε...

Ακουσα οτι ενας καλος τροπος αποθηκευσης ειναι σε βαζακι κλειστο και μεσ'το χωμα..αληθευει;

stelios είπε...

magkes kati akiro.. se ena mina exw koines eksetaseis aimatos (aimatokritis , xolisterini ktlp.) anixnebetai i canabis h' thelei eidiki eksetasi ? SOS ama einai na min piw ton epomeno mina ! thnx

Ανώνυμος είπε...

poy 8a brw sporoys gia na fyte4w re paidia

Ανώνυμος είπε...

μαγκες που μπορω να βρω σπορια να καληεργιεσο..?

Ανώνυμος είπε...

xaxa prox8es evala mia mikrh glastroula ... prosopikh xrisi kai etsi ;) .... elpi2w na mn to vroun oi dikoi mou xaxa ... tzami to post ... poli kalo kai poli analitiko

Ανώνυμος είπε...

re paidia an fyte4w kanaboyri th 8a bgei exw fyte4ei edw kai ena mhna kai exei bgei mono mia mlkia efxaristw.......

Ανώνυμος είπε...

file mia erwtisi!!
mporeis na fitepseis kanavouri kai na sou vgei kapoio eidos narkotikou fitou???

Ανώνυμος είπε...

to kanaboyri den kanei tipota.

Ανώνυμος είπε...

dld an fytepsw kanaboyri den bgenei tpt tzaba 8a to fytepsw

Ανώνυμος είπε...

paidia poulaw alvanikous sporous einai kai gamo tous sporous vgezei poli wraio pragma an to fitepseis swsta....

Ανώνυμος είπε...

poso toys poylas re fyle

Ανώνυμος είπε...

Re magges mia mikrh erwthsh...gia mia dokhmh 2-3 dentrwn mia lampa son t agro(Philips 400w) dn einai arketh?Prepei na parw metasxhmathstes enisxhtes kai mlkies?Egw nmz oti gia mia arxaria dokimh xreiazete mono enas anemhsthras h lampa o xwros kai eimaste gg?An oxi parakalw kapios pou na 3erei na mas pei giati poloi rwtane gia 1-2 dedra kai oxi gia oloklhro grow room pou analeioun merikoi!!!Euxaristw

Ανώνυμος είπε...

re paidia na valw kopria i xwma kanoniko ston sporo

Ανώνυμος είπε...

re paidia emena mou exei vgalei ta duo prwta fulla....alla den kserw pou na to futapsw ...se kopria i se kanoniko xwma.....

Ανώνυμος είπε...

βουτηρο πως φτιαχνουμε?

coocoo είπε...

για βουτυρο
απλα βαζουμε σε ενα τηγανι βουτυρο (μισο-ενα κυπελλο με το ματι..) κ οταν λιωσει πεταμε καθαρο μπολικο τριμμενο χορτο,ανακατευουμε πρασινιζει κ το βγαζουμε,
σουρωνουμε ειτε με σουρωτηρι-διχτακι-χαρτι,το ψημενο χορτο κ το υγρο βουτυρο (aka χορτοβουτυρο).το αφηνουμε δεκα λεπτα να "ηρεμησει" κ επειτα ειναι ετοιμο για χρηση,με λιγο μπεικιν παουντερ κουλουρια,κεικ,φανουροπιτες οτι γουσταρουμε.
Ο καθε ενδιαφερομενος ΠΡΕΠΕΙ να διαβασει τον τσελεμεντε του αναρχικου
http://giantakos.blogspot.com/2009/01/william-powell-download.html
εγω απο δω τον κατεβασα!
johny

Ανώνυμος είπε...

εγω εβαλα στο παρτερι με τα λουλουδια καμια 10αρια σπορους ετσι για πλακα πριν τα χριστουγεννα που εκανε πολυ κρυο.και πηγα μετα τα χριστουγεννα να δω αν εγινε τιποτα και οντως τιποτα δεν ειχε βγει.που λετε,5 μηνες τωρα ειχε αρχισει να φυτρωνει το χορτο και γω δεν ειχα παρει χαμπαρι.εγινε καπου 50 εκατοστα και ουτε που το ειχα δει.οτι ναι ναι..και κατι φυλλα τεραστια :) και κει που το εβαλα ηταν φατσα καρτα στον δρομο,χαλαρα το εβλεπες αν κοιτουσες προς τα κει.αλλα ευτυχως δεν εχει πολυ κοσμο γιατι μενω σε χωριο.για να μην τα πολυλογω,το εβγαλα απο κει και το πηγα μακρια σε ενα δασος,αλλα μετα απο κανα 2ωρο μαραζωσε και τα φτυσε.προφανως σαν καλος ασχετος την εκανα την μαλακια μου.τωρα εχω βαλει πολλα σπορια εκει περα και θα περιμενω να δω τι θα γινει :)

Ανώνυμος είπε...

Pedia na sas rotisw kati an ginete na apadisei kapios pou ta 3eri... Einai asfales na paragilw sporous apo to internet exo bri ena site kai fenete kalo weedseedshop.com einai to site. Ego proti fora tha epixirisw na kaliergisw monos m kai thelw an 3eri na m pi kapios an a3izei to site auto gia sporous kai ti sporous protinete eseis genika gia e3oteriki kaliergia

Euxaristw

Ανώνυμος είπε...

re paidia ti ennoei otan to fws arxisei na peftei katw apo tis 12 wres??
twra maio mhna den mporw na arxisw na fyteyw??
kai kati akoma, pou briskw kalous sporous??
egw xrhsimopoiw aytous pou periseyoun otan ka8arizw ton papa...

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σας θα ηθελα να μαθω πως μπορω να καταλαβω οτι ειναι θυληκο ή αρσενικο?και σε ποσο καιρο θα αρχησουν να βγαζουν φουντες?

Ανώνυμος είπε...

σε ποσο καιρο αρχιζουν κ βγαζουν φουντες?

Ανώνυμος είπε...

σοκολατα πως φτιαχνουμε απο το υπολοιπο δεντρο αφου κοψουμε τους παπαδες?

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε να δείτε πως είναι τα θηλυκά από τα αρσενικά δένδρα!! να η απάντηση http://www.420.gr/forums/index.php/topic/2727-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CF%85%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CE%BF-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%BF/

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε να δείτε πως είναι τα θηλυκά από τα αρσενικά δένδρα!! να η απάντηση http://www.420.gr/forums/index.php/topic/2727

Ανώνυμος είπε...

gia sas paidia bwreite na m lisete mia aporia ta fyla giati den kapnizode???

Ανώνυμος είπε...

aporia: apo pou mporo na vro sporous p tha m dosoun 8iliko dentro!!!exo sporous kanavouri mpori kapios na m pi ti dentro tha m dosi to kanavouri???

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας παιδιά! Πολύ καλό το άρθρο και κατατοπιστικό. Εγώ έβαλα 2 σπόρους κι έβγαλαν και οι 2 ρίζες, τις φύτεψα σε γλάστρες και τώρα έχω 2 πολύ μικρά φυτά, σχεδόν 2 εκατοστά το καθένα. Ελπίζω να είναι και τα δυο θηλυκά. Οι γλάστρες είναι μικρές, γύρω στα 25 εκατοστά. Ξέρει κανείς να μου πει αν είναι καλές ή αν θα χρειαστεί να τα βάλω σε μεγαλύτερες γλάστρες και πότε πρέπει να γίνει αυτό;

Ανώνυμος είπε...

gia sas .egw petaxsa 5 sporous apo alvano se mia glastra me oti na nai xwma prin apo kati meres xaxxxa na min t perimenw tzampa e??

Ανώνυμος είπε...

efamosa thn methodo me to bambaki kai petyxe ala ap tous 100 sprous bgikane mono 40 th amou peite giait giait einai albanias ala tespa kai meta ta ebala s ekopria kai se 2 meres bbalane fyla an ola pane kala tou xronou thaxo dikia mou kabatza

Ανώνυμος είπε...

τι πιθανοτητες υπαρχουν να βγει αρσενικο η θυληκο??
το χω φυτεψει 2 μηνες τωρα, αλλα δεν εχω ιδεα...
πρεπει να περιμενω να ανθοφωρησει?
εχω 15 δεντρα...

Ανώνυμος είπε...

alania mou xerome polu pou uparxei kosmos me t idia erethismata p exw k gw.. to site t spaei.. xesikothite na to kanoume nomimo mpas kai niwsoun merika atom@@.. k na deite meta apo xrwnia pws th allaxei h nootropia p exoun oi anthrwpoi edw stn ellada.. vives se olous !!!!!

Ανώνυμος είπε...

MAGKES EXOYME FTIAKSEI MIA OMADA EDO STH ATHINA POU EXOYME IDIKEYTH STHN KALIERGEIA TOU FUTOY ..OPOIOS THELEI OTIDHPOTE AS MOU PEI

Ανώνυμος είπε...

palikaria geia sas...eimai 18 xronon,fetos fytepsa to prwto mou dentraki,evala mono ena spori mesa se mia glastra kai vgike,einai twra 1 minas kai 14 imeres peripou,kai einai eidi 40 pontous..diavasa ola ta ar8ra alla dn evgala kamia akri,exw akousei oti otan paei 1 me 1misi metro to kovoume apo panw gia na fountwsei sta plagia,(ali8evei?)...

Ανώνυμος είπε...

re paidia min akouw malakies gia to kanavouri,to kanavouri einai kanavouri(kai kanei mono gia na trwne ta poulia)sporia apo auto pou pinete na parete...

Ανώνυμος είπε...

8a apantisw se ena palikari parapanw pou exei apotia me to fwtismo.apo ti stigmi pou 8a skasei o sporos xreiazetai to ligotero 18 wres fws(kai diladi 6 wres skotadi).autes oi wres einai gia tin periodo tis anaptiksis.otan to futo 8a exei megalwsei k 8a exei vgalei toulaxiston 3-4-5 kladia tote einai mia kali stigmi na allaksete to wrario se 12 wres fws k 12 skotadi.tote 8a stamatisei na psilwnei k 8a arxisei na sximatizei fountes.vevaia an 8elete na vgalete kanena 8irio tote apla afiste to futo stis 18 wres fws k ekeino 8a sunexisei na megalwnei!ta megala dentra omws 8eloun k perissotero fws(diladi pio megales i pio polles lampes)pantws re magkes egw vazw edw k 3-4 xronia mesa se ntoulapa k exw na sas pw oti den einai k tipota duskolo.opws eipe k enas filos parapanw einai san opoiodipote allo futo!3 pragmata xreiazetai gia na einai ugies ena futo:1o ka8aro oksigono,2o polu fws k 3o nero.me ena kalo xwma,ena lipasma anaptiksis stin arxi k me ligo kopria argotera 8a eiste mia xara.alla eite vazete lipasma eite kopria,10 me 15 meres prin to kopsete DEN THA RIKSETE TIPOTA.kuriws gia logous geuseis(empeirika to lew auto).kali tuxi k opws leme k sto xwrio mou "STO VRAXO NA FUTRWNEI!"

Ανώνυμος είπε...

A gia to ti lampes xreiazonte..gia na min ksodeueste kiolas mia kali lusi k egguimeni einai oi "lampes oikonomias" opws exei epikratisei na tis leme.einai oi cfl pou vlepete sta ksena video i odigies.mia 125w k mia 60w exw egw gia to ka8e ena dentro.PROSOXI!oi lampes panw grafoun ta watt k grafoun k kati alla.auto pou prepei na proseksete einai posa K exei.to K einai 8ermokrasia xrwmatos.exoume kai leme loipon:6400K xreiazeste gia tin anaptuksi(einai auto to psuxro leuko fws) kai 2700K gia an8oforia(to kitrino fws)

Ανώνυμος είπε...

kai kati allo gia ta sporia..min ksodeueste!eena mou efagan lefta prin kapoia xronia(apo ena site sto amsterdam den 8umamai poio).Apo ton alvanako pou pinete kratiste kamia 10aria k kante auto me to vamvaki wste na skasoun ton an8o.apo tin opsi mporeite na apofasisete poia 8a kratisete.opoia sas "gialisoun" diladi...an to kanete swsta kai prosferete sto dentraki sas auta ta 3 pou eipa parapanw (ka8aro oksigono,polu fws,nero kai se sundiasmo me ena kalo xwma)tote na eiste sigouroi oti auto pou 8a pinete 8a einai toso kalo pou 8a sas ikanopoiei sto epakro!kai 8a einai k diko sas e!ntopio prama!!!

Ανώνυμος είπε...

katarxas ena kalhspera se olous k ena bravo ston arthrografo..polu kalo an k exw ki egw na prosthesw kapoia pragmata empeirika pada!akousa polles xazes erwthseis edw k genika kapoia pragmata pou gelasa kiolas..alla ok,otan eisai arxarios tis prwths foras,etsi einai..ksekinaw me to kanavouri.na sas pw oti to kanavouri den einai mavro,min to fytepsete.megalwsa sto kazakstan k apo kei kserw polla pragmata oso afora to xasisaki,ta vlepa mikros ola k psiloasxoliomoun.to kanavouri vgainei apo to agrio to mavro pou leme,dld ti ennow.einai ena fyto to opoio moiazei sto xasisodedro alla den dinei mastoura,mono to kefali sas tha ponesei,pistepste me ta kaname avta mikroi.parakatw,ena paidi rwtise an kopsw tin koryfh tou dedrou tha arxisei na megalwnei plagiws k na fouskwnei?nai file mou,akrivws etsi einai.to kanw synexeia egw!kovw tin koryfh otan to dedro exei ftasei sto 1 metro k kati k avto meta dinei plagiws k ginetai pio foudwto.prosexe omws pws tha to kopseis.sinithws to kanoume gia logous xrewmatos.an to afhseis etsi tha ftasei ta 2 metra k tha kanei mpam pio evkola..oi plirofories mou exoun na kanoun me fyteia stin fysh,den tha pw gia to spiti mesa k lampes,kathara fysh k hlios !allwste etsi exw mathei k avta gnwrizw.nomizw oti to arseniko k to thiliko sas eksigisan kapoia paidia pws na ta ksexwrizete..i dikia mou gnwmh k opws efarmozw einai:valte ta dedrakia sas makria to ena ap to allo an exete tin dunatothta etsi wste na min mporei to arseniko na gonimopoihsei to thiliko..valte ta se apostash 10 metrwn k min anhsyxeite oti tha ginoun k avta arsenika otan vgaloun ta mpalakia..aplws einai xazomara ap tin stigmh pou tha ksereis oti exeis arseniko k na to krathseis.na to kaneis ti??kopsto k steilto giati den dinei mastoura opws to thiliko..ena akoma pou den eipe kanenas edw pera,otan arxisei to dedraki sas na megalwnei vgazei kapoia fylla ta opoia einai megala,avta ta fulla ta koveis prosektika wste h dynamh tis vrwmas na min pigainei s avta alla kathara stis fountes..KOPSTE TA avta ta fylla,min ta afinete giati pairnoun dynamh k sto telos ase pou einai axrhsta giati den kapnizodai!egw proswpika pada etsi kanw!2-3 paidia tethikan polu swsta edw pera,eipan pragmata sta opoia symfwnw apolutws!to xasisi einai k avto fyto,thelei 2-3 vasika pragmata,sporia kala,mavra sinithws an den agorazete fysika,den agorasa pote egw,to xwma pou paizei terastio rolo k h sydhrhsh..dld na to prosexeis oso kalytera mporeis!!avta einai ta vasika.rixneis k ena lipasma me kopria k eisai komple.min to kanoume kupriako to thema..mixos.evxaristw

Ανώνυμος είπε...

agoraste xwma apo kapou,fyloxwma as einai.parte kupelakia apo kafe ,gemiste ta m avto to xwma k rikste mesa to spori 1 ekatosto peripou mesa sto xwma.potizete to prwi vrady prosextika,oxi me mpoukali pou eipe k o arthrografos.dn xreiazetai polu nero stin arxh giati tha to pniksete.kalo tha htan to lipasma na mpei otan to fyto tha einai 2 evdomadws k oxi amesws giati paizei na to kapsei.otan ginoun peripou 10 ekatosta ta dedrakia ta pairnete k ta kanete metamfytevsh opou eseis vrikate meros.skavete mia kalh lakouva k to vazete mesa afou to exete vgalei ap to kupelaki..vgalte to fyto me to xwma k oxi sketa tin riza giati paei tin g@misate..tha pethanei to pio pithano.pigaine kathe 2 meres gia potisma stis arxes pou einai mikro k pada na potizete otan o ilios dyei k den to xtypaei.an to potisete mesimeriatika enw to varaei o ilios tha kaei!to mavro prepei na einai mono tou h me alla mavrakia dipla tou,min to vazete mesa se glastres pou exoun alla fyta!!to lipasma as einai stereo k oxi ugro.zitiste lipasma gia kalampoki,tha sas dwsei strogylles mpikies pou avto einai to lipasma.min riksete polu,5-6 mpilies stin arxh k otan megalwsei valte ligo pio polu.prospathw na apadisw se diafora erwthmata k ta lew ligo anakatemena.gi avton pou rwthse se poia xronikh periodo ksexwrizoume to arseniko ap to thiliko,tha to deis file mou k monos sou.peripou sto 2 me 3mino.to thiliko tha vgazei trixoules me fouda k to arseniko tha kanei mikres mpalitses san kokoi..apo kei tha to katalaveis!o arthrografos eipe oti den potizoume me aima k me gala.ok dekto,kati tha kserei.egw exw potisei me gala arketes fores k den egine tipota apolutws k vgike k polu kalo tsigaro.stin india px se ena meros,ta potizoun me aima apo fidia,psaxteite k ligo k tha to vreite..alla ki egw symfwnw peiramata na min kanete,sketo neraki einai oti prepei!! mixos

Ανώνυμος είπε...

Αν μαζέψουμε το άνθος αλλά δεν καταστρέψουμε το υπόλοιπο φυτό (φύλλα, κορμό) αυτό θα ξανανθίσει μεγαλώνοντας; Ή είναι μίας χρήσης; rwtise ena palikari avto..nai file mou tha arxisei ksana na anthizei ap tin stigmh pou einai arseniko..opote adika tha ta koveis giati meta tha vgalei pio polla!!mixos

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει αυτό το κουφό ότι κάποιοι βαράνε ενέσεις στο δεντράκι με κόκα, πρέζα ή οτιδήποτε άλλο χημικό ώστε να δώσει στο δέντρο και στον καρπό άλλες ιδιότητες στο "φτιάξιμο"..??
nai file alithevei k to xw dei proswpika avto..sinithws ta varane me preza..kakws men alla to kanoun arketoi..mixos

Ανώνυμος είπε...

pws 3exwrizoume ta arsenika apo ta thulhka futa se mikrh hlikia?
rwtise ena paidi.egw kserw oti einai dyskolo se mikrh ilikia.to mono pou kserw k empeirika einai oti to arseniko megalwnei sinithws pio grigora ap to thiliko..k ta fylla tou thilikou einai pio xontra ap tou arsenikou..avta.an k den einai stadar avto,alla to xw proseksei.mixos

Ανώνυμος είπε...

pos mporo na vro sporous?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με τον φωτισμό για την αρχική διαδικασία ανάπτυξης του φυτού.Γιατί ένα παλικάρι λέει ότι πρέπει το λιγότερο 18 ώρες φως και 6 ώρες σκοτάδι,και σε ένα "site" διάβασα ότι στην αρχή χρειάζεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο φως.Τι από τα δύο ισχύει?.marios

Ανώνυμος είπε...

mana edw..xamos ginetai...loipon arsenika kai thilika ksexwrizeis afou exoune futeuthei gt to thiliko vgazei aspres trixoules kai den exei sporakia...to post einai polla xronia prin kai den nomizw na apantisei kaneis allos

Ανώνυμος είπε...

Στην περίπτωση που η αστυνομία μπει σε τέτοιο χώρο τότε μαλλον μπορείτε να ξεχάσετε την φράση «προσωπική χρήση» και αν έχετε παλαιότερη καταδίκη τότε πληρώστε την πιστωτική, χαρίστε το σκύλο και τελειοποιήστε την τεχνική του αυνανισμού σας. ΧΑΧΑΧΑΧΑ καλός, έχω κάποιες ερωτήσεις,τον εξοπλισμό ρε παιδιά που τον βρίσκεις για indoor καλλιέργεια;και τι ακριβώς χρειάζεται δεν τα λέει και πολύ καθαρά...επιπλέον τι παει να παει πως ανθίζουν όποτε εγώ θέλω;δηλαδή αν έχω συνέχεια ανοιχτή την λάμπα ανθίζει πιο γρήγορα;

Ανώνυμος είπε...

"δηλαδή αν έχω συνέχεια ανοιχτή την λάμπα ανθίζει πιο γρήγορα;"
Ama exeis anoixth th lampa sunexeia to futo sou tha ginei 2 metra,gia na to kaneis na anthish 8a alakseis to fotismo se 12 wres fws kai 12 wres skotadi kai tote 8a arxisi na sou dinei dwrakia ;).marios

Ανώνυμος είπε...

paidia ap oti katalava einai diskolo na t megalwseis...kai 8elei poli prospa8eia gi auto 8a synexizw na agorazw.............

Ανώνυμος είπε...

Προς Μαριο.φιλε μου οταν λεω το λιγοτερο σημαινει οτι δεν πρεπει να εχεις λιγοτερο απο 18 ωρες φως γιατι δεν κανεις τιποτα.ειναι το ελαχιστο δηλαδη.Αν θες το εχεις π.χ και 20 ωρες αλλα πρεπει να κρατας αναλογια 24ωρου,δηλαδη 4 ωρες σκοταδι.Αυτο που διαβασες στο site νομιζω οτι ειναι ψιλο λαθος.Το φυτο μεγαλωνει πιο πολυ στο σκοταδι γιατι ψαχνει για φως.Ετσι ξερω εγω..Μπορει αυτο που ειδες να ειναι για σκανκ(δεν ξερω δεν εχω βαλει).Οπως κ να εχει δεν θελουμε να μας παρει τα σωβρακα η ΔΕΗ ε..?Οτι αλλο θες ρωτα ισως ξερω να σου απαντησω.Αντωνης

Ανώνυμος είπε...

Ο εξοπλισμος για indoor καλιεργεια δεν ειναι κατι το εξιδεικευμενο.Δηλαδη εναν απλο ανεμιστηρα,ενα εξαεριστηρα για τουαλετα,τις λαμπες με τα ντουι τους,ενα χρονοδιακοπτη,μπορεις να τον προμηθευτεις απο οποιοδηποτε μαγαζι με ηλεκτρικα.Ενα θερμομετρο-υγρασιομετρο απο μαγαζι με ηλεκτρονικα.Για ανακλαστικη μεμβρανη πανω στα τοιχωματα βαλε ενα αλουμινοχαρτο αλλα απο τη ΘΟΛΗ του μερια.Γλαστρες,χωματα,λιπασματα απο φυτωρειο.Τωρα αν θες να ηχομονωσεις τη ντουλαπα σου για να μην ακουγονται τα ανεμιστηρια θα πρεπει να πας σε μαγαζι με οικοδομικα υλικα και να ζητησεις πετροβαμβακα 5 εκατοστα παχος ο οπιος πωλειτε με το τετραγωνικο(στα μερη μου πωλειται 6.5 ευρω το ενα).Δε νομιζω να ξεχασα κατι!Αντωνης

ATHINAIOS είπε...

ALANIA MOU EXO NA KANW MIA ERWTHSH !
EXO 2 GLASTRES APO 1 FUTO SE KATHEMIA IPSOUS PERIPOU 1 METRO ! EPIDEI DEN EINE SE SPITI EINE SE EKSOTERIKO XORO ANTIMETOPIZO PROBLIMATA ME ZOIFIA KAI MALAKIES POU MOU XALANE KAI MOU TRONE STHN KURIOLEKSIA TO FUTO .OPOIOS MPOREI NA BOITHISEI THA TO EKTIMISW ;)

Ανώνυμος είπε...

Προς Αντωνη.file mou tha dokimaso auto pou mou eipes me to fotismo
"Αν θες το εχεις π.χ και 20 ωρες αλλα πρεπει να κρατας αναλογια 24ωρου,δηλαδη 4 ωρες σκοταδι".

Thelw na se rwthso gia pio logo ta futa mou exoun poli lepto kormo kai den stirizontai kala,kai anakgazomai na vazo stirigmata (einai 16-18 hmerwn)einai fisiologiko auto?.marios.

Ανώνυμος είπε...

Προς ATHINAIOS.Αν πας σε ενα φυτωρειο θα σε βοηθησουν.Οπως ειπαμε κ πιο πανω ειναι ενα φυτο οπως ολα!Θα πας και θα πεις "εχω κατι ντοματιες και μου τις εχουν καταστρεψει τα ζωιφια τι πρεπει να βαλω?"Λογικα θα σου δωσουν το σωστο.Και αν σε ρωτησει για συγκεκριμενα πραγματα του τι ακριβως εχει παθει κλπ να του τα πεις.Απλα εσυ θα μιλας για φουντες κ εκεινος θα νομιζει ντοματες!χαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Μαριος αν καταλαβα καλα εχει πεταξει τα πρωτα 4 φυλλα του και απλα ψηλωνει με τον ιδιο λεπτο κορμο?Αν ναι τοτε μαλλον θελει κ αλλο φως!Τι φωτα εχεις?Λαμπες οικονομιας?Ποσα watt?ποσα κελβιν(Κ)?και ποσα lumen?Αντωνης

Ανώνυμος είπε...

Να διευκρινισω κατι.Οι λαμπες οικονομιας ειναι πολυ καλες για την αναπτυξη αλλα οχι και τοσο καλες για την ανθοφορια(σχηματισμος φουντας).Αν θελετε αψογο φωτισμο για την ανθοφορια θα παρετε λαμπες HPS οπως λεει στην αρχη το εγειριδιο.Εγω που ειπα οτι εχω μια 125w και μια 60 για το καθε ενα δεντρο μη φανταστειτε οτι βγαζω τιποτα θηρια....Αλλα τουλαχιστον ειναι τσαμπα!Και καθαρο..

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΤΟΝΗ.File mou exw 4 futa ,me 2 lampes oikonomia 120 w (6400 k 1460 lummers) kai mia 65 w (2600 k 850 lummers).Einai arketes oi loiges ?.marios.

Ανώνυμος είπε...

Προς Αντωνη.file mou wntos psilonoun me ton idio lepto kormo,mono ta filla megalonoun.pros8esa kai mia PHILIPS 61w 760 lm mporei na bohthisi..(sorry gia ta atsoumpala sxolia fteei i amfivolia mou gia tin asfalia tou site kai anagkazomai na psaxnw pc apo opou na nai gia na mpo kai na kanw ti douleia sta grigora.marios

Ανώνυμος είπε...

Οχι ρε δικε μου δεν εχεις καθολου φως.Οι λαμπες σου ειναι λιγες για 4 φυτα.Αυτες που εχεις θα ηταν καλες για 2 φυτα μη σου πω για ενα.Ο λογος ειναι οτι αυτες οι λαμπες πρεπει να ειναι αρκετα κοντα στην κορυφη του φυτου(10 εκατοστα περιπου) μη φοβασαι δεν στα καιει.Οτι φωτα βαζεις θα πρεπει να υπολογιζεις για το καθε ενα ξεχωριστα.Τωρα ειδα οτι εκανα ενα τυπογραφικο λαθος πιο πανω.Εγω εχω 2 125αρες και μια 60αρα για το καθε ενα φυτο αλλα τα αφηνω μεχρι 1 μετρο το πολυ.Ισως ειναι υπερβολη αλλα υποτιθεται οτι πρεπει να αναπληρωσεις το φως του ηλιου.....

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον αντε θα σας πω το μυστικο μου.Εγω οτι χρειαστηκα το πηρα απο το ALEGRE GROW SHOP στην Αθηνα.Εχει k e-shop.Εχει πραγματικα οοοοτι χρειαστειτε για indoor καλιεργεια

Ανώνυμος είπε...

Me kalipti mia son t agro 400w kai gia ta tessera futa?.marios

Ανώνυμος είπε...

Me kalipti mia son t agro 400w kai gia ta tessera futa?.marios

Ανώνυμος είπε...

Antwnh esu th lampes protinis gia 4 futa?marios.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε εγω σου απαντησα κ πιο πανω απλα ξεχασα να υπογραψω..Κοιτα η son t agro ειναι η καλυτερη για αυτη τη δουλεια και οχι απλα σε καλυπτει,σε υπερκαλυπτει!Μπορεις να προσθεσεις και κανα δυο φυτα ακομα αν θες.Ομως υπαρχουν 3 θεματα με αυτη τη λαμπα.Το πρωτο ειναι η θερμοκρασια που αναπτυσει στο χωρο μιας και μιλαμε πια για προβολεα δηλαδη ΠΟΛΥ ισχυρη λαμπα που θα πρεπει να προσεχεις την αποσταση της απο το φυτο για να μη στο καψει.Αν την εχεις περιπου στο 1.80 απο την κορυφη του φυτου και με ενα καλο εξαερισμο το λυνεις νομιζω ας με διορθωσει οποιος εχει χρησιμοποιησει.Το δευτερο ειναι η μεγαλη καταναλωση που εχει(400w) με οτι συνεπαγεται αυτο,ακριβο τιμολογιο ΔΕΗ ισως και πεσιμο απο μπατσους αν σε ξερουν και σε παρακολουθουν(λεμε τωρα).Το τριτο και μακρυτερο(!) ειναι οτι ΔΕΝ ειναι μια λαμπα η οποια απλα την περνεις και τη βιδωνεις στο ντουι.Εχει μια συνδεσμολογια πιο πριν με starter kai balast οπως οι φθορισμου.Αυτο δεν παιζει να το κανεις μονος σου μη το επιχειρησεις.Πρεπει να στο κανει ηλεκτρολογος.Μπες στο grow shop που λεω πιο πανω,πατα ηλεκτρικος εξοπλισμος-λαμπτηρες-cfl και παρε 2 150αρες 6400Κ και 2 με 2700Κ.Πρεπει να δοκιμασεις κιολας,αλλο το δικο μου grow box κ αλλο το δικο σου.Αντε κανε τα κουμαντα σου και περιμενω να μου πεις ευχαριστα νεα!Και να θυμασαι,το χασισι θελει μερακι και υπομονη.Και εκεινο θα στο ανταποδωσει!Αντωνης

Ανώνυμος είπε...

Προς Αντωνη.File mou vrika th selida kai eida tis lampes.
2 CFL 150W 2700k
kai
2 CFL 150W 6400K
Otan tis sundeso prepei na ths valw oles mazi h oxi?(rwtao epidh vlepw diafora sta K )
Poso kostizi peripou h mia kai poso reuma kene?marios.

Ανώνυμος είπε...

Οι τιμες αναγραφοντε απο κατω.Ειναι ακριβες 45 ευρω η μια,αλλα εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης.Οχι ολες μαζι,στην αρχη οσο εισαι στο σταδιο αναπτυξης θα βαλεις αυτες με τα 6400Κ και οταν θα αλλαξεις το ωραριο σε 12-12 θα βαλεις τις 2700Κ.Τωρα το ποσο ρευμα καινε ακριβως δεν ξερω αλλα σιγουρα ειναι πιο οικονομικες απο τις hps.Γενικα ειναι λογικο οτι το ρευμα σου θα ανεβει(ο λογαριασμος) αφου θα αναβουν πολλες ωρες και εχουν κ αυτες μεγαλη ισχυ για το ειδος τους.Δες μια cfl που εχεις σπιτι σου ειναι απο 10 εως 20w το πολυ.Μιλαμε δηλαδη για τρελη διαφορα στην ισχυ.Γιαυτο το λογο δεν μπορεις να εχεις και συνεχεια δεντρα.Βαλε μια φορα και του χρονου ξανα!Αντωνης

Ανώνυμος είπε...

pos ksexorizei to arseniko apo to thiliko?

Ανώνυμος είπε...

Προς Αντωνη.File mou thelw na mou peis poso xrono 8elei oloi h diadikasia gia na dwsei fountes to dentro apo to elaxisto mexrh to megisto.Kai posa gramaria dinei apo to elaxisto mexrh to megisto.marios.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ειναι κατι που δεν μπορω να σου απαντησω με συγκεκριμενα νουμερα.Ακομα και σε εξωτερικο χωρο να το εχεις μπορει να σου παρει 6 μηνες μπορει 6μιση αλλα μπορει κ 7(εχω δει περιπτωσεις).Ειναι αναλογα το σπορο,το κλιμα και τον τροπο καλιεργειας-φροντιδας.Ειπαμε οτι απο τη στιγμη που το εχεις μεσα τοτε το ελεγχεις εσυ ποτε σταματαει η αναπτυξη και ξεκιναει η ανθοφορια(με την αλλαγη ωραριου στο φωτισμο).Εμενα μου εχει τυχει να εχω βαλει 2 σπορια απο το ιδιο φου,το ενα να αναπτυσεται κανονικα και το αλλο να πηγαινει μεχρι ενα σημειο κ να μενει στασιμο και μετα να ξαναπερνει.Αλλα το συγκεκριμενο βγηκε γενικα ψοφιο.Αν θες στανταρ πραγματα παραγγελνεις απο καποιο site μια autoflowering ποικιλια κ σου γραφει ποσες εβδομαδες θα διαρκεσει η ανθοφορια.(Αν δεν σου φανε τα λεφτα θελω να μου πεις κ εμενα το site να παραγγειλω!)Κατι 4-5 εβδομαδες αν εχεις δει που γραφουν δε σημαινει οτι θα πιεις σε τοσο καιρο αλλα οτι τοσο καιρο θα διαρκεσει η ανθοφορια.Δεν εχω καθολου εμπειρια με αυτες τις ποικιλιες και δεν ξερω ποσο διαρκει η αναπτυξη.Με τα απλα σπορια το ρυθμιζεις εσυ αλλα επισης ειπαμε οτι πρεπει να εχει ενα Α μεγεθος το φυτο για να το γυρισεις σε ανθοφορια.Εντελως ενδεικτικα θα σου πω οτι το 4μηνο δεν το γλιτωνεις.Εκτος κ αν βιαζεσαι και βγαλεις κανενα νανο 10-15 γραμμαρια στο 2μηνο..Για την ποσοτητα παιζει ρολο η ποιοτητα του σποριου νομιζω.Γιατι μπορει να δεις ενα φυτο 1 μετρο να βγαζει 30 μπορει 50 μπορει και 150 γραμμαρια(λεμε τωρα..)

Ανώνυμος είπε...

Pros Antwnh.File mou den kserw ti na kanw exw apelpisth...Ta futa den psilonoun grigora exoun lepto kormo,pio lepto kai apo ododoglifida..:(
Exoun upsos 11cm 7cm 6.5cm kai 6cm
To 11cm exei 12fulla
To 7cm exei 10 fulla
To 6.5cm exei 8 fulla
To 6cm exei 8 fulla.
Exw xamhlo fotismo kai mexrh na mou erthoun oi lampes clf150w ta vgazw sto mpalkoni.Eπισης nomizw oti exw kanei mia malakia me ths glastres, giati sthn arxh otan eriksa ton alvano gia na vgei ta evala ola se mia glastra kai meta eipa oti 8a kanw metafitepsh kai 8a kratisw ta dunata futa.Apo ta 8 sporia vghkan mono ta 5 ,sth sunexia exasa allo ena epidh kahke apo to lipasma twra exw 4 futa edw kai 20 meres se mia glastra!Giati fovamai na kanw metafitepsh mhn xasw kai allo futo...Ta futa einai fusiologika?
Exw argish gia thn metafitepsh?
Se poso megales glastre na valo ta futa?marios.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις αργησει πολυ.Ασε που παιζει να εχεις μπλεξει και τις ριζες τους..Τωρα δεν ξερω αν θα μπορεσεις να τα σωσεις.Εγω προτεινω να τα ξηλωσεις και να ξεκινησεις απο την αρχη για να μη πληρωνεις τσαμπα ρευμα.Περιμενε να ερθουν οι λαμπες και γενικα παρε ολο τον εξοπλισμο για να εισαι ετοιμος.Παρε μικρα γλαστρακια 10 επι 10 και θα βαλεις ενα σπορο σε καθε γλαστρακι.οταν μεγαλωσουν λιγο κανε μεταφυτευση σε μεγαλες γλαστρες αλλα θα το βγαλεις μαζι με το χωμα οχι μονο τη ριζα.τα φυτα στρεσαροντε γενικα δεν θελουν πολυ πασπατεμα.Οι γλαστρες ας ειναι τετραγωνες 40 επι 40 κ αν θες κ πιο μεγαλες.Πιο μεγαλες δεν πειραζει,μικροτερες ομως πειραζει γιατι μπορει να κανεις λαθος στο ποτισμα και να τα πνιξεις.Τα υπολοιπα οπως τα ξερεις.Μην αποθαρινεσαι εγω εχω χαλασει πολλα φυτα μεχρι να μαθω κ ακομα μαθαινω οσο περναει ο καιρος.Ψαξου κ λιγο απο ιντερνετ και θα τα καταφερεις.Αντωνης

Ανώνυμος είπε...

Pros Antwvhs.Tha kanw mia prospa8eia na ta metafitepso kai an den petixh tote futevo alla..marios

Ανώνυμος είπε...

Pros Antwnh.Autes ths teleftees meres ta katw katw fulla exoun arxisi na kitrinizoun kai na peftoun elafra pros ta katw .Einai fisiologiko auto?.marios.

Ανώνυμος είπε...

Pros Antwnh.File mou thelw na me bothishs gia to grow box mou.Epidh eimai sthn kataskevi tou akoma giati perhmeno kai tois lampes kai skaiftomai pou 8a to kanw...exw vrei kalo meros sth ntoulapa mou me upsos 120cm platos 89cm kai mhkos 31cm .einai kalo megethos?.Pes mou gia to diko sou grow box kai bohthise me me ta megethh tous.marios.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις βαλει λιπασμα?Το πιο πιθανο ειναι να εχεις βαλει παραπανω απο οτι χρειαζοταν.Θελει προσοχη γιατι ειναι ακομα μωρο μη το πλακωνεις στις χημειες.Για να συνελθει βαλε νερακι σκετο να δεις πως θα παει.Οσο για το grow box..Ουτε αυτο εχεις κανει?Μαλλον βιαζεσαι ρε φιλε.Σου ειπα ετοιμασε τα ολα πρωτα και μετα ξεκινα για να εισαι κ εσυ πιο ανετος.Αν πιανεις τα φυτα,τα πας απο δω,τα πας απο κει στρεσαροντε στην κυριολεξια και μπορει να τα "χασεις" κιολας.Για το μεγεθος τωρα.Νομιζω οτι το 31 ειναι λιγο(θα χωρανε οι γλαστρες?)Το δικο μου το εφτιαξα με κοντρα πλακε και ειναι 180cm υψος,85cm μηκος και 55cm πλατος.Ανοιξα μια τρυπα πανω αριστερα κ εβαλα ενα εξαεριστηρακι τουαλετας το οποιο το κατεβασα περιπου 20cm μεσα στο box και το εντυσα κ αυτο με κοντρα πλακε για να μην ακουγεται.Εκανα και μια ΜΙΚΡΗ τρυπα στο πλαϊ που θα περναει ισα ισα το καλωδιο της μπαλαντεζας.Επειδη το εχω καβατζομενο σε μερος που δε φαινεται αλλα ακουγεται(ακουγονταν τα ανεμιστηρια,λιγο αλλα ακουγονταν) πηρα πετροβαμβακα 5cm και εντυσα τα τοιχωματα εξωτερικα και ξανα εβαλα κοντρα πλακε(τα ιδια μεγεθη συν 5cm) και εκανα παλι τις τρυπες ακριβως πανω απο τις αλλες.Τωρα κ ακριβως απο διπλα να εισαι δεν ακουγεται τιποτα.Αντωνης

fotixxx είπε...

pos antoni. filos 8elo tin voi8ia sou gt exoun spasi ta nevra mou prospa8w edo kai enamisi xrono na vgalo dento sosto to ftanw na vgali fountes alla den lene kai polu...
vasika pargila apo to internet sporous to la bela afrodita to otoflaouer.. exei tris mines to exw afto to fito exei gemisi fountes kai anaptisete siga siga. i aporia mou einai poses ores prepi na exw tis lampes anixtes se afti tin pikilia pou leei oti apo ton kero pou ta fteveis 8elei 60 me72 meres!! kai egw eimai stous tis mines!!! peimenw pantisi pls man! fotixxx

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Fotixxx διαβασε παραπανω γιατι δεν παιζει να γραφω στον καθενα ξεχωριστα...Ειπα πιο πανω οτι αυτες οι μερες που γραφει ειναι μονο για την ανθοφορια και οχι για την αναπτυξη.Απο που παραγγειλες τα σπορια?ηρθαν κανονικα?Αντωνης

Ανώνυμος είπε...

apo to delicious ta parigila nai ri8an kanonika!!!
alla to 8ema einai oti den mporw na katalavw an prepi na klinw tis lampes i na einai sinexomena!!! psaxnw na vrw poio pano ti les gia to 8ema alla den to viskw!!! fotixxx

Ανώνυμος είπε...

Fotix an ta sporia sou hrthan kanonika pes mou to site giati thelw kai egw na agorasw.marios

Ανώνυμος είπε...

12 me 12 dld man???? to site einai Delicious mpes kai des!! erxonte meta apoteseris meres peripou...
re pite mou an einai 12 me 12 tora pou kanei fountes!!! giati to exw 24ores sinexomena tora!!! fotixxx

Ανώνυμος είπε...

Pros Antwnhs.File mou den exw riksi tipota alla to xwma apo mono eixe lipamsmata,treptika sustatika k.t.l.p
Shmera tha epixhriso thn metafitepsh makari na petixh allios tzampa 20 meres....Sxethka me ton fotismo to ekana pali 24wro giati den exw xronodiakopth.Etsi kai allios den exw provlima me to reuma, to vradu me lampes kai mera sto mpalkoni ;)

Ανώνυμος είπε...

Pros Antwnhs.File mou den exw riksi tipota alla to xwma apo mono eixe lipamsmata,treptika sustatika k.t.l.p
Shmera tha epixhriso thn metafitepsh makari na petixh allios tzampa 20 meres....Sxethka me ton fotismo to ekana pali 24wro giati den exw xronodiakopth.Etsi kai allios den exw provlima me to reuma, to vradu me lampes kai mera sto mpalkoni ;)

Ανώνυμος είπε...

Pros Antwnhs.File mou den exw riksi tipota alla to xwma apo mono eixe lipamsmata,treptika sustatika k.t.l.p
Shmera tha epixhriso thn metafitepsh makari na petixh allios tzampa 20 meres....Sxethka me ton fotismo to ekana pali 24wro giati den exw xronodiakopth.Etsi kai allios den exw provlima me to reuma, to vradu me lampes kai mera sto mpalkoni ;)marios

Ανώνυμος είπε...

Fixx akou sthn anthoforia kserw oti prepei na exeis 12/12 den kserw thn pikilia sou alla logika etsi 8a einai mhn anxonese ;)marios.

Ανώνυμος είπε...

ara na ta valw 12 me 12 tzampa ta exw sinexomena!!! i pikilia mou einai automatic delicious...

Ανώνυμος είπε...

Fotixxx.Otan mphkes sto site den elege plhrofories gia ton ka8e sporo pws na ton megalosis?.marios.

Ανώνυμος είπε...

file na sou po tin ali8ia ta aglika mou eisai skataaaa
alla apo osa xerw den ida na grafi tpt gia tis ores kai ta fota!!! apla leei 60 me 72 meres apo ton kero pou ta fitevis!!!

Ανώνυμος είπε...

Pros antwnh.Egw mallon apo edw 8a parw

https://www.cannabis-seeds-bank.co.uk/pick-and-mix-seeds/lowryder-seeds/brand_61.html

marios.

Ανώνυμος είπε...

Μαριος αυτο το μεσα εξω δεν ειναι καθολου καλο αποφευγε το.Αφου δεν εχεις λιπασμα(και καλα κανεις προς το παρον) μαλλον φταιει η οξυτητα του νερου σου,το ph δηλαδη.παρε κ ενα πεχαμετρο.Το νερο ΚΟΡΠΙ εχει οξυτητα 7.3 περιπου αν του ριξεις καμια 10 σταγονες λεμονιου και ανακατεψεις θα το φερεις στα επιθημητα ορια(γυρω στο 6.0 με 6.5)Οσο για το χρονοδιακοτη παρε εναν 5 ευρω κανει.Α αν σου ερθουν κανονικα πες μου.Αν δεν πεις τιποτα θα υποθεσω οτι εκει που εισαι δεν εχει ιντερνετ κ κινητα τηλεφωνα...Fotixxx ναι 12/12 γυρνα το.Αντωνης

Ανώνυμος είπε...

antoni mia teleftea eotisi kai eimai kalimenos... tora pou 8a tis exw 12 me 12 na tis afisw me tis 5600k tis lampes i na valw tis 2700k?? thx pantos diavasa kai pira kales plirofoires apo edo mesa... gia na doume ti 8a doume apo edo kai pera!!! FOTIXXX

Ανώνυμος είπε...

Antwnh Ekana thn metafitepsh.Ta gamhsa ligo ta kahmena alla pistevo 8a zhsoun...Ta evala se glastres 21cm
kai xwroun akrivos sto grow box kai ta 4.Shmera 8a exw kai mia clf150w 6400k kai thn epomenh vdomada pistevo na exw kai thn allh clf150w 6400k.Gia tois alles duo clf150w 2700k 8a tois parw molis mpo sthn anthoforia.Les na volefto me autes?
1)clf150w 6400k
2)125w
3)120w
4)65w
5)61w
.marios.

Ανώνυμος είπε...

Antwnh pente einai oles kai oles sorry gia ta noumerakia apo dipla.marios

Ανώνυμος είπε...

Fotixxx τωρα που εισαι στην ανθοφορια και εχεις ρυθμισει στις 12/12 θα βαλεις τις 2700.Περιμενουμε νεα σου!Μαριος ναι θα βολευτεις πιστευω αν τις μοιρασεις σωστα και τις εχεις κοντα στο φυτο.Να προτεινω εγω κατι?Παρε και την αλλη 150αρα,και βαλε απο καθε μια μεγαλη αναμεσα στα φυτα ετσι ωστε η καθε μια να πιανει 2 φυτα(δηλαδη φυτο-λαμπα-φυτο-λαμπα φυτο).Αν ειχες πιο μεγαλο box Θα σου ελεγα να τις βαλεις ετσι ωστε να σχηματιζουν τετραγωνο και να ειναι ολες κολλητα για να ειναι μαζεμενες.Οταν μεγαλωσουν και ζητανε περισσοτερο φως παρε τις μικρες και βαλτες στη μεση περιπου των φυτων αλλα οχι μονο απο τη μια μερια!Ε τι στο καλο κατι θα γινει.Αν δεις και ζοριζωντε ή ξηλωνεις το ενα ή παιρνεις κ αλλη λαμπα δηστυχως...Αντε προχωρα το μην πινεις ολη μερα και βαριεσαι να κουνησεις :) Αντωνης

Ανώνυμος είπε...

pors antoni.. file idi evala tis 2700 tis lampes idi kai ida oti oles i fountes arxisan na vgazoun apo pantou trixoules gia na fouskosoun..
(erotisi) vasika argia na tis girisw kanena dimino prin eprepe..
na sou po na to afisw 12 me 12? i na to afisw 18 me 6?? ti einai kalite6o apo ta dio? FOTIXXX..

Ανώνυμος είπε...

Antwnh paw pou les paw thessalonikh kai paw sto grow shop(poliorkitou 25) gia na parw th mia lampa.Ftanw meta apo kana mish wra perpathma kai vlepw oti oi karagkiozides htan klisth.Lew den gamietai 8a er8w allh mera, girizw pisw kai pezotan skiniko egina poutsa,meta phga spiti kai ekinh thn wra pou phga spiti kanoun ntou oi dikoi mou skalosa toso polu pou lew entaksh...th gamhsa.. pianw ta futa ta kserizwnw kai ta petaw sthn toualeta...Toso gkantemikh mera den mou exei ksanatuxh tzampa kopos...Alla tespa 8a agoraso sporia kalhs pikilias kai pistevo 8a vgalw pio grhgora founta apo oti 8a evgaza me ta prohgoumena.Oute o Theos mou fenetai den ithele na megalosoun auta ta dentra.....Antwnh protine mou kamia kalh selida gia sporia gt autes pou vrhka den tis poli empistevomai.Fotixxx kalhtero einai 12/12.marios.

Ανώνυμος είπε...

Πω οντως γκαντεμης..Σε αυτες τις περιπτωσεις δε λυπασαι τιποτα φιλε τα ξεριζωνεις και πανε στο διαλο.Δεν εχω να σου προτεινω κατι γιατι δεν εχω παρει ποτε!Μια φορα που εκανα αποπειρα και παραγγειλα πηρα τα @ρχιδι@ μου!!Αντωνης

Ανώνυμος είπε...

antoni kai marie thx gia tis pliofoies an exw kala nea 8a mpw na sas pw sigoura!! pantos vlepw oti i fountes idi gemizoun poio polu kai to fito iemise... ta leme alania!! fotixxx

Ανώνυμος είπε...

mages exw ena 20 kati ekatosta kai exoun arxisei n m trwne zouzounia ta fylla t lipasma mporw n valw g n mn t trwne ?

Ανώνυμος είπε...

kserei kapoios giati kitrinizoun kai peftoun ta arxika(ta prota diladi)fila tou dedrou?
eno pigainei polu kala mou rixnei me tin seira kai stadiaka ta prota prota fila tou fitou.einai kako i etsi prepei na ginei?

Ανώνυμος είπε...

antoni-marie.. mia erotisi ?
pos mporw na exo paarpano igrasia mesa sto box??? na exo kamia koupa me nero gemati sinexia dipla?
8a kanei tpt??

Ανώνυμος είπε...

Ama exeis provlima me ta zouzounia 8a pas se ena magazi sthn poli sou pou poulaei pragmata kaliergeias glastres k.t.l.p kai 8a peis exw futepsei ntomatoules kai exw auto to provlima ti na kanw?kai 8a sou pei...marios.

Ανώνυμος είπε...

File mou an milas gia eswterikh kaliergeia uparxoun polles patentes gia na auksishs thn ugrasia...Alla egw 8a sou protina suxno kai arew potisma.Prosexe mhn pniskeis ta futa sou!!marios.

Ανώνυμος είπε...

exei sto alegre grow shop ugrantires pou sou ru8mizei tin ugrasia sto xwro.den kserw pws leitourgei akrivws alla to swsto einai auto.ola ta alla einai patentes.an i patenta sou den einai sigouri 8a exeis ena parapanw provlima sto kefali sou.Antonis

Ανώνυμος είπε...

γεία σας μάγκες θα ήθελα να μου πει κάποιος τι φάση με την σοκολάτα που γίνεται από τα φύλλα μετά αφού κάνω την διαδικασία γίνεται μια πλαστέλίνη με της ποσότητες τι παίζει ?και πόσο βάζουμε στο τσιγάρο η τι άλλο μπορούμε να την κάνουμε? Άμα μπορεί κανεις να με βοηθήσει ευχαριστώ

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 313   Νεότερο› Νεότερο»